Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Focuri de armă la Negrești Oaş pentru prinderea unor contrabandiști

DSC_0228

Polițiștii de frontieră sătmăreni au tras focuri de armă în apropierea frontierei de stat, lângă Negreşti Oaş, pentru a opri un autoturism care transporta ilegal țigări de contrabandă. O sătmăreancă de 32 de ani a fost prinsă și reținută de polițiști iar cealaltă persoană care se afla în autoturism a reușit să fugă.

O patrulă formată din doi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a observat ieri, 22 septembrie, un autoturism de teren cu numere de înmatriculare englezeşti care se deplasa pe un drum forestier din apropierea frontierei de stat, nefiind justificată prezenţa acestuia în zonă.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri autoturismul, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce şi deoarece nici de această dată maşina nu s-a oprit, au fost executate patru focuri de avertisment în plan vertical şi 4 înspre pneurile autoturismului.

În acel moment, maşina s-a oprit şi din ea au ieşit două persoane care au fugit în direcţii diferite. În urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex feminin, identificată ulterior ca fiind Maria S., de 32 ani, domiciliată pe raza judeţului Satu Mare.

La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite 9 colete ce conţineau cantitatea de 4.486 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 59.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, de asemenea autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost  indisponibilizat la sediul instituţiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar pe numele Mariei S. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Sursa: ITPF Sighetu Marmației

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.