Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Icoane pe sticlă, expuse la Muzeul Județean Satu Mare (FOTO)

expozitie icoane pe sticla, Muzeul Judetan (44)Expoziția de icoane pe sticlă intitulată” Lumină din Lumină” a fost vernisată astăzi la Muzeul Județean Satu Mare. Copiii de la Cercul de Pictură din Lipău, care au realizat frumoasele picturi au fost recompensați cu diplome de merit.

Micii pictori au participat anul acesta în Tabăra de pictură pe sticlă din Lipău, organizată în fiecare an de către părintele paroh Ioan Iederan, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare. Acolo copiii au pictat icoanele pe sticlă, mai apoi fiind organizată o expoziție la care au participat și oameni de cultură din Satu Mare.

Directorul Centrului de Creație Satu Mare, Robert Laszlo, a declarat că a participat la vernisarea expoziției și i-a invitat pe copii și la Satu Mare, pentru a le arăta sătmărenilor frumoasele lucrări.

La deschiderea expoziției au fost prezenți, directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, preotul paroh Ioan Iederan, părintele consilier pe probleme de cultură al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Virgil Victoreanul și părintele protopop Ioan Socolan. Aceștia i-au felicitat pe copii și le-au oferit diplome de merit pentru picturile realizate dar și pentru participarea lor în tabără.

Sătmărenii sunt invitați la Muzeul Județean Satu Mare pentru a vedea frumoasele picturi. Expoziția poate fi vizionată până în data de 24 septembrie.

Evenimentul este organizată de Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Muzeul Județean și Parohia Ortodoxă din Lipău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.