Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Staţie de biogaz de şase milioane euro la Ardud (FOTO)

inaugurare statie biogaz (45)În oraşul Ardud a fost inaugurată astăzi una dintre cele mai moderne şi mai mari staţii de biogaz din România. Investiţia de şase milioane de euro a fost realizată printr-un parteneriat al societăţii agricole Schwab AgroProd, condusă de Mihai Schita cu firma austriacă Biogest. Finanţarea a fost asigurată de una din cele mai mari bănci din România.

Inaugurarea oficială a fost făcută în prezenţa prefectului Eugeniu Avram, a vicepreşedntelui Consiliului Judeţean Mircea Govor, directorului APM Elisabeta Bekessy, a directorului APIA Satu Mare, Gabriel Leş, directorului DSVSA, Nicolae Domuţa, dar şi în prezenţa reprezentanţilor celor două firme şi mai mulţi parteneri sau colaboratori.

Staţia din Ardud are o capacitate de 1,5MWh, va funcţiona non stop, 365 de zile/an şi 24 ore/zi. Tehnologia folosită este una modernă, staţia este complet automatizată şi are nevoie de doar un angajat care să muncească două ore pe zi. Angajatul trebuie să se asigure că staţia este încărcată cu bio masă, care este apoi preluată de staţie şi transformată în biogaz, printr-o tehnologie automată controlată de austrieci prin calculator.

Mihai Schita a afirmat că această staţie foloseşte resturile din sectorul vegetal, de la silozurile de porumb la resturile de pe câmp şi le transformă în biogaz iar mai apoi în curent electric. El a subliniat faptul că astfel se închide un cerc în zona agricolă, adică resturile nu sunt arse, dar în acelaşi timp se produce şi energie verde.

Valoarea totală a investiţiei este de şase milioane euro şi va fi amortizată în 8-10 ani, în funcţie de legislaţia care reglementează producerea de energie verde.

 

4 comentarii

  1. GIGI Răspunde

    FELICITARI PENTRU REALIZARE!

  2. Ion Răspunde

    Dom primare n-a fost prezent… I s-o fi parut ca e prea mica investitia?

  3. guvon Răspunde

    dupa ce vreo 2 ani in urma baga societatea cu mare tam-tam in GNV-ullui razvi cica fraude…prostii de adormit copii care nu stiu ….acum linge si pupa in cur…halal om

  4. doru Răspunde

    Cel mai prăpădit individ,intră pe proprietati abuziv si fura in nestire,un nimeni in drum ,mai are mult pana ajunge la statutul de om

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.