Ultima actualizare: azi, 10:44

Sport

Jucătorii nu şi-au primit banii de 10 săptămâni. Csik: ”Devine greu să-i motivez”

Conferinta de presa OlimpiaPrimul meci acasă al echipei FC Olimpia ne-a oferit o privelişte inedită pe banca tehnică. Faţă de sezonul trecut când în majoritatea partidelor privea îngândurat jocul de pe bancă, antrenorul Tiberiu Csik a trăit la intensitatea maximă partida de sâmbătă cu FC Bihor: a strigat încontinuu la jucători, s-a certat cu arbitrul, a dat indicaţii de plasament juniorilor din teren şi a făcut ture în perimetrul tehnic. Csik şi-a dorit foarte mult această victorie pentru a consolida moralul jucătorilor şi poziţia din clasament, în ciuda problemelor interne de la club. Şi a reuşit să o obţină, prin inspiraţia celor trei mutări din repriza secundă şi prin faptul că a stat mereu cu gura pe jucători pentru a-i ţine conectaţi la partidă. La finalul partidei, la conferinţa de presă, antrenorul Tiberiu Csik a dezvăluit faptul că jucătorii sunt neplătiţi de două luni şi jumătate.

E foarte greu să motivezi jucătorii când nu sunt plătiți. De aia trebuia să îi apreciem. De 10 săptămâni nu au primit niciun leu. Au avantajul ca s-au pregătit cu seriozitate 10 săptămâni în ciudat condiţiilor grele, toată vara, fără bani. De aia am câștigat astăzi. Dacă nu insistau, dacă nu trăgeau de ei la pregătire, făceam maxim un egal azi. Este victoria seriozităţii și a atitudinii lor, ca jucători, indiferent că e junior sau senior”, a declarat Tiberiu Csik.

Joia aceasta trebuia ca jucătorii să-şi primească salariile. Am fost anunțați că nu sunt bani în cont şi că nu se poate face plata. Eu ce mai puteam să le spun înainte de antrenament băieților? Ca noi toţi, au familii, unii au copii. Oricui îi e greu fără bani. Și, totuși, ne-am pregătit Băieții s-au antrenat foarte bine, iar pregătirea bună făcută în vară s-a văzut azi”, a mai spus Csik.

Csik a menţionat că nu este mulţumit de jocul făcut de jucătorii săi, dar că este foarte mulţumit de rezultatul obţinut de echipă în condiţiile actuale. „Atitudinea jucătorilor a făcut diferenţa”, a fost concluzia antrenorului sătmărean.

Este posibil ca Olimpia să joace cu juniorii în Cupa României

Antrenorul Tiberiu Csik a făcut o precizare legată de meciul din Cupa României, programat miercuri în deplasare împotriva colegei de serie, FCM Baia Mare. Tehnicianul Olimpiei a declarat că încă nu a vorbit cu oamenii din conducerea clubului despre pregătirea acestei partide şi, mai ales, dacă se va merge cu prima echipă sau cu echipa de juniori.

Miercuri jucăm la Baia Mare meciul de cupă și joi ar trebui să pornim la Târgoviște, pentru meciul de campionat cu Chindia. Trebuie să vedem care ne sunt prioritățile. Ne axăm doar pe campionat sau vrem să mergem mai departe și în cupă. Rămâne să discutăm şi să stabilim”,  a comentat Csik.

Olimpia a mai abordat Cupa României cu o echipă de juniori, în ediţia 2013, împotriva echipei Avântul Bârsana. Clubul a decis acest lucru în semn de protest faţă de decizia FRF din ediţia precedentă a competiţiei de a schimba locul desfăşurării întâlniri dintre Rapid şi echipa sătmăreană. Conform tabloului principal, partida trebuia să se desfăşoare la Satu Mare, pe stadionul Olimpia, dar Federaţia a hotărât ca ea se va desfăşura în Giuleşti.

2 comentarii

  1. gutza, babutza Răspunde

    nu federatia a impus, babut a fost de acord. nu dezinformati.

  2. pita Răspunde

    da ma foame de antrenor sau mai bine zis antrenorul lui peste prajit , da cind ati primit banii la zi ai tacut ,……???si acuma ca sa vezi sunteti neplatiti , poate daca nu erai antrenor la vreo 500 copii erau bani pntr salarii foame intruchipata ce esti , atunci cind ai luat la ziiiii nu ai pomenit nimic ca ai luat bani publici nerusinatule , acuma vezi ca sunt ceva retante si te apuci sa zici ca nu esti platit de 11 saptamini , sa-ti fie rusine antrenor de 2 lei si caracter de om zero barat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.