Ultima actualizare: azi, 10:01
Locale

La Şcoala de Vară a Femeilor Liberale au participat peste 200 de femei din întreaga țară

scoala de vara OFL2În perioada 4 – 6 septembrie 2015, a avut loc la Jupiter, Şcoala de Vară a  Femeilor Liberale, sub egida « Femeile liberale în slujba societăţii ».

În faţa a peste 200 de participante, co-preşedinte OFL Lucia Ana Varga şi Cristina Trăilă au deschis şcoala de vară, subliniind importanţa obiectivului OFL de a se implica activ în conceperea, promovarea şi susţinerea politicilor  în sprijinul familiilor din România.

Liderii Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Marian Petrache,  Mariana Câmpeanu, Cristian Buşoi, Sulfina Barbu, Ciprian Dobre, Carmen Hărău, Anca Boagiu, Mihaela Popa, Andreea Paul, Claudia Boghicevici au luat cuvântul şi au adresat mesajul lor către femeile liberale.

Sesiunile de instruire i-a avut drept lectori pe Cristian Pârvulescu, Oana Stănciulescu şi Adriana Săftoiu, care au prezentat rolul partidelor de dreapta în elaborarea politicilor publice în sprijinul familiilor din România, istoria politicilor liberale şi, respectiv, noţiuni despre comunicarea politicilor publice.

În prima zi a Şcolii de vară, a avut loc o dezbatere privind politicile publice necesare în domeniul sănătăţii şi administraţiei, la care au participat Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte PNL şi Ciprian Dobre, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL. Femeile liberale au cerut ca PSD să retragă proiectul de Lege privind realizarea unor venituri suplimentare de către unităţile medicale publice, deoarece, în calitatea lor de mame, soţii şi fiice ar asista la umilirea atât a pacienţilor, cât şi a medicilor. Ele au subliniat necesitatea demarării unor dezbateri publice pentru a identifica acele soluţii şi măsuri, în urma aplicării cărora, medicii să fie plătiţi conform muncii lor, iar dreptul populaţiei la sănătate să fie respectat.

În ceea ce priveşte administraţia publică, femeile liberale au decis că este necesară o profesionalizare a celor care lucrează în acest domeniu şi, în acest scop, în luna octombrie vor fi organizate cursuri de pregătire pentru femeile care vor candida la alegerile locale.

scoala de vara OFLA doua zi a început cu prezentarea situaţiei femeilor politice de peste Prut, susţinută de Loretta Handrabura, Ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova şi a continuat cu o veritabilă lecţie de istorie a Partidului Naţional Liberal, expusă de Oana Stănciulescu. Lucrările s-au încheiat cu prelegerea profesorului Cristian Pîrvulescu, care a subliniat rolul femeii în politică şi nevoia de promovare a politicienilor, care îşi asumă responsabilitatea faţă de valorile, pe care le prezintă în raport cu cetăţenii.

Lucia Ana Varga a îndemnat femeile să se implice în politică, reamintindu-le că “atunci când o femeie intră în politică, femeia se schimbă. Când mai multe femei intră în politică, politica se schimbă.”

Din cadrul Organizației  Femeilor Liberale  Satu Mare au participat, la acest eveniment, cele două co-președinte  Emilia Enătescu și Ileana Blidar,  împreună cu secretarul general al organizației Monica Turda-Filip, secretarul general adjuncți Celia Molnar și Paula Darie președinte CJEL. 
Emilia Enătescu a declarat că această școală politică a fost utilă și necesară pentru femeile liberale. ”De fiecare dată, când este o astfel de școală sau un eveniment de instruire,   OFL Satu Mare participă,  deoarece considerăm ca este foarte important să fii bine pregătit în tot ceea ce ai ales să te implici”, a declarat Emilia Enătescu. 

Sursa: OFL Satu Mare

Un comentariu

  1. Florin GAL Răspunde

    Doamnele (respectabile de altfel) acestui partid (pnl) rebobinat si captusit pe toate părțile si-au pierdut vremea si banutii (agonisiti cinstit si cu multa truda) mergând la o scoala politica unde au luat cuvântul, printre alții, Bl(e)aga care este cel mai mare sforar din toate timpurile… Si evident “doamnele” Vass si Săftoiu… Ambele de valoare politica medie… (am fost generos cand am spus medie)
    In rest, salut si felicit activitatea politica sincera a doamnelor din ofl SM!
    Va doresc sa inlaturati oamenii FARA caracter dar extrem de falsi din partidul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Vitezoman fără permis prins de polițiști

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Călinești Oaș a fost oprit în trafic pe D.J. 109 L,...

Închide