Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Teatrul de Nord se redeschide în mai 2016

teatrul de nordLucrările la clădirea Teatrului de Nord sunt în stadiu avansat, urmând cel mai probabil să fie deschis publicului în luna mai a anului viitor, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, directorul artistic Andrei Mihalache.

Stadiul este avansat. Sunt promisiuni că va fi terminat în noiembrie, decembrie, pentru probe“, a spus Andrei Mihalache.

Totuşi, deschidere pentru public va fi făcută cel mai probabil în luna mai a anului viitor, după ce se va monta şi noua scenă, electrică, rotativă, vor fi efectuate şi toate probele. Mihalache a explicat că mutatul întregii instituţii din Casa de Cultură a Sindicatelor durează circa o lună şi jumătate şi ar trebui suspendate spectacolele care sunt acum în pregătiri, motiv pentru care teatrul va reveni acasă de abia în noua stagiune.

Atât interiorul cât şi exteriorul clădirii au fost refăcute complet. După modernizare se va putea utiliza şi etajul al doilea închis în urmă cu câţiva ani din cauza faptului că risca să se prăbuşească.

Valoarea proiectului este de circa 2,5 milioane lei, banii fiind asiguraţi prin Programul Operaţional Regional.

Pentru inaugurare, Mihalache îşi doreşte să pregătească un spectacol comun al trupelor maghiară şi română, piesa Penelopiada în regia lui Alexander Hausvater.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.