Ultima actualizare: azi, 23:09
Locale

PNL Satu Mare cere parlamentarilor sătmăreni să voteze moțiunea

Romeo Nicoara, Petre MuresanPNL a depus, la Parlament, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, intitulată: “Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!“.

În acest moment, România are un prim-ministru care în orice cancelarie europeană este privit doar ca un inculpat. Au apărut chiar exemple concrete de miniştri luaţi în derâdere de omologii lor din cauza acestui politician, care se vrea de neînlocuit.

Toţi oficialii europeni ştiu că Victor Ponta se află în boxa acuzaţilor. PNL este partidul care apară prezumţia de nevinovăţie, dar această prezumţie nu poate fi folosită ca pretext pentru discreditarea totală a ţării noastre şi a funcţiei de prim-ministru. Există o limită a bunului simț pe care premierul a întrecut-o.

În ciuda propriilor sale laude, Victor Ponta lasă o economie cu probleme structurale, plină de incertitudini. Guvernul Ponta este guvernul care a tăiat masiv investiţiile şi a blocat construcţia de autostrăzi, de noi spitale şi şcoli. A făcut praf marile privatizări, abandonandu-le, bineînţeles, în mari anchete de corupţie. Mai mult, acest personaj politic se joacă cu înalta demnitate a funcţiei de prim-ministru. Victor Ponta  afectează  negativ  România.
Constatăm că această situaţie nu mai poate să continue şi în acest context este timpul ca din banii întreprinzătorilor şi ai cetăţenilor să nu mai plătim dezonoarea. Ne aflăm acum, mai mult că oricând, în situaţia în care toţi parlamentarii au obligaţia să dovedească faptul că le pasă de această ţară.

Dacă PSD vrea să rămână la guvernare să se bazeze pe majoritatea parlamentară, NU pe folosirea în interes de grup a unui inculpat trimis în judecată.

Stimaţi parlamentari sătmăreni, Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului, pentru că:

• un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;

• un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;

• un premier aflat în faţă judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele şi contribuţiile românilor;

• un premier acuzat de fapte legate de corupţie nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016;

• un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfăţişări.

Partidul Naţional Liberal solicită tuturor parlamentarilor sătmăreni să aleagă între România şi Ponta şi să se disocieze, prin votarea moţiunii, de un premier trimis în judecată, care face rău României.

Copreşedinte PNL Satu Mare,                            Copreşedinte PNL Satu Mare,

Mureşan Petre                                                    Nicoară Romeo

9 comentarii

 1. Dan Răspunde

  L-ati invitat si pe viitorul dumneavoastra coleg Ovidiu Silaghi sa sustina motiunea?

 2. satmarean Răspunde

  Titlul motiunii este absurd,iar soarta de izbanda ZERO, la fel ca valoarea Marelui PNL.

 3. gigi Răspunde

  Doi circari : dormeo si constructoru!

 4. TRAIAN BISEXU Răspunde

  Vai tu !!Ce oameni de treaba!!Le e mila de noi ca nu cumva sa ne rada lumea ca avem un prim ministru decredibilizat!Bai baieti,la cat kkt ati mancat nici dreaq nu va mai baga in seama!!

 5. Papillon Răspunde

  Cine drak’ o mai vaz’t doi rahati cu cravata??!!

 6. GIGI Răspunde

  bufonilor circul a trecut, v-ati facut inca o data de rusine, mai bine capu in nisip ca strutu si la treburi serioase cu voi!

 7. Sătmărean Răspunde

  DEMISIA Gorghiu şi Blaga! Azi!
  Haideți, pnl-iştilor, cereți-le demisia! Aveți curaj să ieşiți la rampă odată!

 8. satmarean Răspunde

  Miting! Oameni aduşi cu toptanul din filialele PNL din țară! N-au venit nici câți au promis, d-apoi să mai vină şi cetățenii convinşi de opoziție!
  Nu vreau să arunc cu noroi! Dar spun oricum ce am de spus: atâta vreme cât nici măcar proprii membri de partid nu cred în conducerea partidului şi nu o creditează, această conducere este invalidată, obstrucționează prin nepricepere dezvoltarea formațiunii politice, handicapează opoziția politică şi împiedică producerea schimbării în bine a României!
  Demisia! Atât Gorghiu Alina cât şi Vasile Blaga!
  Nu-i puteți cere lui Ponta ceea ce voi nu faceți în caz de eşec şi incompetență! Iar noi am votat ÎMPOTRIVA LUI PONTA!
  A venit momentul ca acei oameni pregătiți ai PNL să fie lăsați să facă politică şi să se ocupe de mersul țării!
  Cei din vârf spun:” scaunul se fură, nu se dă”! Greşit şi penibil: un conducător cu mintea luminată şi cu dragoste de țară se dă la o parte în fața unuia mai bun ca el, nu-i închide uşa, că nu conduce o firmă, conduce o țară! Şi va fi răsplătit pentru flerul de a identifica genii politice printre oamenii săi!

 9. Fuctionar Public Răspunde

  -25%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.