Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Zeci de copii prezenți la ”Nocturna Bibliotecilor”

nocturna bibliotecilor satu mare (32)În prezența a zeci de copii sătmăreni s-a dat startul evenimentului național ”Nocturna Bibliotecilor”, sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare fiind gazda deschiderii oficiale a evenimentului, urmată de  de vernisajul expoziției Cercului de pictură “Prichindelul artist“ din Crucișor.

Evenimentul național este inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Ediția din acest an a depășit granițele României, reușind să-i reunească, și de această dată, pe bibliotecarii din Republica Moldova.

Este cea de-a VI-a ediție a evenimentului „Nocturna Bibliotecilor”, acest an fiind sub genericul Citadela Culturală. La toate cele șase ediții a participat și Biblioteca Județeană Satu Mare iar la fiecare ediție ne-am bucurat de peste o sută de vizitatori, noaptea la bibliotecă. Ne bucurăm că am putut să organizăm și în acest an ”Nocturna Bibliotecilor”, și sperăm să avem câți mai mulți vizitatori”, a declarat Lacrima Istrăuan, directorul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Evenimentul a fost încununat cu o serie de  momente teatrale, culturale, expoziții de pictură, toate pregătite pentru vizitatorii sătmăreni care decid să-și petreacă o noapte la bibliotecă. De o atenție deosebită au avut parte copiii, pentru ei fiind organizate ateliere de creație și desene pe asfalt cu tematica “Biblioteca, cetatea cunoașterii“ și activități interactive “Jocurile copilăriei versus jocurile electronice“.

“Salonul literar“ i-a reunit pe autorii sătmăreni Roxana Stavilă, Ioan Ciarnău și Teodor Curpaș, prin lansări și prezentări de carte. O temă actuală, Anul Internațional al Luminii, a fost adusă în atenția publicului prin activitatea “Lumina din noi“, concretizată prin momente poetice și muzicale, oferite de membrii Cenaclului Scriitorilor Sătmăreni: Felician Pop, Ioan Sălăjan, Francisc Balogh, George Terziu și de către Radu Sabău, membru al Cenaclului Tinerilor Artiști Sătmăreni Alfazet.

Sub genericul “Teatru nocturn“, actorii Teatrului de Nord au interpretat scena balconului din capodopera lui William Shakespeare, “Romeo și Julieta“ și au surprins participanții cu momente de teatru de improvizație.

Seara s-a încheiat cu vizionarea filmului documentar “În liniștea câmpiei“, o peliculă care a ilustrat momente din istoria bătrânului Sătmar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.