Ultima actualizare: azi, 20:32
Locale

Ziua Pompierilor, sărbătorită la Satu Mare. ISU Someș a desemnat ”Pompierul Anului 2015”

Ziua Pompierilor  (56)Un pompier din cadrul Inspectoratului de Urgență Satu Mare a fost desemnat astăzi ”Pompierul anului 2015”, cu ocazia sărbătoriri Zilei Pompierilor din România. Titlul i-a fost acordat plutonierului  Marian Demian.

Conducerea Inspectoratului de Urgență Someș Satu Mare, împreună cu pompierii din cadrul instituției, au marcat ”Ziua Pompierilor din România” printr-o serie de activități care s-au desfășurat  în curtea inspectoratului.

La această manifestare au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, viceprimarul Radu Roca, delegații din Ucraina și Ungaria dar și reprezentați ai instituțiilor sătmărene.

Inspectorul șef ISU Someș Satu Mare, Dan Gheorghe, în deschiderea festivității a amintit de lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de Compania de Pompieri din Bucureşti împotriva trupelor venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română, moment semnificativ al istoriei naţionale care astăzi  împlinește 167 de ani. Totodată, prefectul Eugeniu Avram a dat citire mesajului scris de către viceprim-ministrul Guvernului României, Gabriel Oprea și le-a transmis pompierilor cele mai calde urări.

”Vă mulțumesc dragi pompieri, conducerii instituției, pentru modul în care reușiți să vă îndepliniți îndatoririle, pentru eforturile depuse și sacrificiile îndurate în complicata muncă de luptă în salvarea vieților cetățenilor. Mă simt dator să mă închin în fața dumneavoastră, să vă urez sănătate multă, bucuri și împliniri”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

După discursurile ținute de către oficialitățile sătmerene, inspectorul șef Dan Gheorghe l-a desemnat pe plutonierul Marian Demian cu titlul de ”Pompierul Anului 2015”. Acesta a câștigat locul I la o serie de competiții și a obținut cel mai bun timp la ”Concursul Internațional Scări”. Tot în cadrul festivității au fost urcați în gradul următor cinci angajați ai instituției iar pompierii meritoși care s-au făcuți remarcați pe tot parcursul anului au fost recompensați cu diplome de merit.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzi și a cadrelor instituției, după care au urmat acțiunile dedicate Ziua Porților Deschise, ocazie cu care sătmărenii au putut să vadă mașinile din dotare și noua autospecială modernă de intervenție și salvare la înălțime.

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
L-a bătut şi i-a distrus un geam al maşinii

În  data de 11.09.2015, polițiștii din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Rurala Petresti, au fost sesizați prin SNUAU 112 de...

Închide