Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Donație de cărți în limba franceză pentru școlile sătmărene

conferinta proiect ISJ (17)Mii de cărți în limba franceză vor ajunge în 22 de instituții școlare din județul Satu Mare, pentru ca profesorii sătmăreni să le folosească ca și materiale auxiliare la orele de limba franceză.

Asociația Română a Profesorilor de Franceză (ARPF) filiala județului Satu Mare a organizat astăzi cea de-a treia ediție a proiectului ”Noi promovăm plăcerea de a învăța limba franceză”, prin care 22 de instituții de învățământ din județul Satu Mare, respectiv 4 licee, 14 școli generale și 4 grădințe, alături de Casa Corpului Didactic și ARPF Satu Mare, au intrat în posesia unor donații de carte din partea Asociației franceze ADIFLOR.

Obiectivul principal al proiect este atragerea tinerelor generaţii spre studierea limbii franceze, punându-le la dispoziţie materiale noi, atractive, care să le trezească interesul pentru lectură. De asemenea, o parte dintre volume se adresează profesorilor de limba franceză, acestea putând fi utilizate ca materiale auxiliare în clasă, dar şi ca lectură în vederea propriei dezvoltări profesionale. Coordonatorul proiectului la nivel naţional este prof. Cristina Durău, secretar general al Asociaţiei Române a Profesorilor de Franceză şi preşedinta filialei din judeţul Satu Mare a aceleiaşi asociaţii.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 50.000 euro, însumând aproximativ 15.000 de volume în valoare de 30.000 euro, dintre care judeţul Satu Mare beneficiază anul acesta de aproximativ 3300 de volume. În proiect sunt cuprinse de asemenea, activităţi de schimb de experienţă între ARPF şi instituţiile colaboratoare, programe de formare în vederea utilizării materialelor donate, dar şi achiziţia de materiale pentru mai multe şcoli generale şi grădiniţe din judeţul Satu Mare.

Livrarea celor 3300 de volume în instituțile școlare va fi făcută, începând de astăzi de către președintele ADIFLOR, dl. Raphael Fantin, împreună cu coordonatoarea proiectului pentru România, Isabelle le Camus de Lagrevol și de președintele asociației „La plume et l’encrier”, Maurice Riou.

Proiectul este coordonat de ARPF Satu Mare, Asociațiile Franceze ADIFLOR și „La plume et l’encrier”, Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic Satu Mare și este realizat în colaborare cu Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Asociația Română a Profesorilor de Franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.