Ultima actualizare: azi, 20:18
Locale

Două școli din Satu Mare au primit corpuri de iluminat de 100.000 de euro

conferinta EON Romania (22)Școala gimnazială Mircea Eliade și Colegiul Tehnic Unio Traian Vuia din Satu Mare vor avea facturi mai mici la energia electrică, asta pentru că EON România a investit printr-un proiect aproximativ 100.000 de euro în iluminatul din aceste două unități școlare. Mai multe detalii cu privire la investiție au fost oferite astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către directorul general al Companiei EON Energie România, Dan Morari.

Compania E.ON România a continuat în acest an proiectul intitulat ”Energie în şcolile copilăriei”, astfel , 11 licee şi şcoli din 10 localităţi din judeţele Satu Mare, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui au fost dotate cu sisteme noi de iluminat, moderne şi economice, investiție de 600.000 de euro.

În municipiul Satu Mare, cu implicarea şi sprijinul Primăriei, beneficiare ale acestui proiect sunt Şcoala gimnazială “Mircea Eliade” şi Colegiul Tehnic Unio “Traian Vuia”. La Şcoala gimnazială “Mircea Eliade” au fost montate 476 corpuri de iluminat şi 992 tuburi cu led iar la Colegiul Tehnic Unio “Traian Vuia” 802 corpuri de iluminat, 1692 tuburi cu led şi 22 lămpi pentru tabla de scris. Valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 100.000 de euro și care va conduce la economii pentru aceste  două instituţii, mai exact vor avea facturi mai mici la energia electrică.

Copiii şi educaţia lor au fost mereu o prioritate în cadrul proiectelor noastre destinate comunităţii, pentru că noi considerăm că investind în educaţie investim în viitor. Acest proiect demonstrează ce trebuie făcut pentru ca unităţile de învăţământ să aibă facturi mici pentru iluminat şi în acelaşi timp având grijă faţă de calitatea vieţii şi faţă de mediu, ceea ce exprimă pe deplin valorile în care credem”, a declarat Dan Morari.

În cadrul conferinței au fost prezenți viceprimarul Radu Roca, subprefectul Altfatter Tamas, inspectorul general al ISJ Satu Mare, Călin Durla și directorii celor două unități școlare. Rând pe rând, aceștia au mulțumit întregii echipe EON România pentru sprijinul acordat.

Îmi face o deosebită onoare şi plăcere de a adresa mulţumiri întregii echipe E-ON România, care la începutul acestui an, a hotărât să  cuprindă şi municipiul Satu Mare în proiectele sale destinate comunităţii. Prin această investiţie se vor reduce semnificativ facturile de energie electrică iar durata de viată a sistemelor de iluminat a crescut considerabil. Pentru conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, prioritatea numărul unu este investiţia în educaţie, de aceea am răspuns prompt propunerii E-On România căreia îi mulţumim pentru sprijinul acordat”, a declarat Radu Roca.

Reprezentanții companiei nu se opresc aici, și vor mai derula și alte proiecte. În următoarele zile aceștia vor face și o muncă de voluntariat la Școala Mircea Eliade, astfel că nu va fi doar iluminată ci va prinde și culoare. Mai amintim că în vara acestui an, tot printr-un proiect, Compania EON România au oferit zece laptopuri copiilor de nota 10 din județul Satu Mare.

6 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Bravo, E.ON Romania, pt Campania “Energie in scolile copilariei” din toata tara,iar acum super-felicitari calduroase pt cea derulata in Satu Mare !
  La fel ca Vodafone Romania, sunteti minunati E.ON Romania in toate actiunile pe care le sustineti !
  Bravo, E.ON Satu Mare, ca ati fost alaturi de elevii de 10 ! Frumos ! Si meritati respect ! Bravo !

 2. alt satmarean Răspunde

  Cum nimic nu se face fara a fi in spate ceva ascuns, ar fi bine ca scolile sa citeasca ce contract au facut si ce penalitati au pentru intarzieri la plata facturilor.Un fleac, v-au ciuruit………….

 3. gutza, babutza Răspunde

  nu era mai simplu sa-l duca pe Coica sa-i lumineze cu chelia?

 4. coco Răspunde

  Acuma am inteles de ce au fost fortate si amenintate directorii de scoli sa schimbe contractele de furnizare energie electrica de la Electrica la EON !

 5. PETRE Răspunde

  CA SA SI IA CONDUCEREA JUDETULUI COMISION DE LA EON?

 6. satmarean nedumerit ! Răspunde

  Bre, carcotasi, nici cand e vorba de acte de caritate extrem de binevenite nu va puteti abtine sa nu carcotiti asa , nitelus , cu pic de venin politicianist ?!
  N-ar fi fost pacat daca , de pilda, Vodafone RO nu ar fi renovat pt 600 de copii scoala din Livada ,iar acum, E.ON RO nu ar fi imbunatatit sistemul de iluminat in 2 scoli satmarene si nu ar fi initiat actiunea nationala frumoasa de a le darui fiecarui super-elev de 10 cate un laptop de ultima generatie, nu era pacat ?!…
  -Cum credeti ca se simt acei 600 de elevii de la Livada intr-o scoala renovata si modernizata ?…Da’ elevii in scolile super-iluminate ?…Da’ elevii de 10 cu laptopuri (plus premii de mii de lei de la Guvernul PONTA !) – cum se simt , prieteni ?!…BUCUROSI si FERICITI ca sunt importanti si iubiti si ajutati sa fie buni la scoala! Nu-i asa , carcotasi draguti ?!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
AJOFM: Locuri de muncă în Germania – 12,80 euro brut/oră

Eures România dispune de 85 posturi pentru muncitorii calificați care doresc să lucreze în Germania. Compania germană Unique Personalservice GmbH...

Închide