Ultima actualizare: azi, 10:47
Locale

Halloween Party la Biblioteca Județeană Satu Mare (FOTO)

haloween biblioteca (5)Un “Halloween Party” a avut loc astăzi în sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“ a Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

Activitatea s-a derulat în parteneriat cu Școala Gimnazială “Grigore Moisil“ și a avut ca principal obiectiv atragerea adolescenților în bibliotecă, prin intermediul activităților non formale.

Este o premieră pentru organizatori derularea unui astfel de eveniment în spațiul bibliotecii publice, însă suntem puternic motivați de faptul că adolescenții și tinerii, care reprezintă un important segment de public, sunt atrași de fenomenul Halloween, fapt dovedit și de preferințele lor literare“, a declarat inițiatoarea activității, Adriana Molnar, bibliotecar.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental – catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. (sursa: wikipedia).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Halloween sătmărean – Fantoma turcului decapitat și alte personaje de groază

Sâmbătă, 31 octombrie 2015, de la ora 19:00, pe strada Cuza Vodă, Cenaclul Alfazet organizează un Halloween sătmărean, unde vă...

Închide