Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

OFL Satu Mare a marcat Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului la sân

OFL Satu Mare2În data de 1 octombrie a avut loc în Satu Mare un eveniment al Organizației Femeilor Liberale din Satu Mare în cadrul proiectului ”PNL  are grija de sănătatea ta”. Acest proiect se desfășoară la nivel național de către OFL a Partidului Național Liberal.

Ca la toate evenimentele din cadrul acestui proiect, OFL Satu Mare s-a implicat activ și a reușit să atragă atenția sătmărenilor asupra problemei majore reprezentată de cancerul la sân.

1 Octombrie este declarată Ziua Internațională  de luptă împotriva cancerului la sân. Prin acțiunea realizată, OFL Satu Mare a crescut gradul de conștientizarea a populației privind prevenția și lupta împotriva cancerului la sân. Zeci de femei au împărțit sătmărenilor broșe simbolice reprezentând fundița roz, ca semn al luptei împotriva cancerului la sân, s-au împărțit pliante cu metode de prevenție și depistare a bolii și baloane roz, iar seara sediul Partidului Național Liberal Satu Mare a fost iluminat în simbolica culoare roz.

Tot în cadrul acestei acțiuni s-au strâns și semnături pentru Legea prevenției în sănătate, proiect inițiat de OFL și menit de a legifera prevenția medicală prin diverse teste obligatorii pentru cetățeni. În această ordine de idei, joi, 8 octombrie de la ora 18:00, va avea loc la restaurantul Piramida din Satu Mare, o dezbatere publică privind proiectul Legea prevenției în sănătate, la care vor fi invitați medici specialiști, psihologi, reprezentanți ai ONG-urilor, mediul academic și la care sunt așteptați și sătmărenii pentru a susține o lege care poate aduce mai multă sănătate tuturor oamenilor.
Luna Octombrie fiind declarată luna de luptă împotriva cancerului la sân, se vor continua acțiunile de conștientizarea a populației privind Prevenția în sănătate și strângerea de semnături pentru proiectul de lege. 

Sursa: OFL Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.