Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

RestArt & Music Festival: Jazz cu Holler my Dear și Marina and the Kats

RESTART_MUSIC_FEST

După succesul avut în primele ediţii şi feedback-ul pozitiv primit din partea publicului, dar şi al participanţilor, organizatorii s-au echipat cu mult mai mult optimism şi determinare şi s-au hotărât ca în acest an, în a treia ediţie, să ne surprindă cu o explozie de activităţi care gravitează în jurul aceluiaşi nucleu: CULTURA. 

RestArt & Music Festival, unul dintre cele mai diversificate evenimente culturale din Satu Mare, va avea loc anul acesta în perioada 20 – 30 Octombrie 2015.

Astfel, în ediţia din anul acesta participanţii se vor putea bucura de mult aşteptatul concert jazz, de spectacole de teatru în limba română, maghiară şi germană, de proiecţii de filme documentar, de un concert educativ pentru copii, de un târg de carte, de expoziţii şi de artă stradală.

Concertul jazz este un pilon important al evenimentului, devenit o tradiţie. Astfel, anul acesta vor urca pe scena nume internaţionale precum: Holler my Dear( Berlin) şi Marina and the Kats (Viena). Concertul va avea loc în incinta Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare în data de 30 octombrie 2015, ora 19:00. Preţul unui bilet achiziţionat în avans de la cafenelele partenere( Backdoor Pub, District 15, The Line, Random Pub, Zeppelin Pub) este  20 de RON, iar la faţa locului 25 de RON.

HOLLER MY DEAR [Berlin]

Holler my Dear

Holler my Dear

Trupa versatilă din Berlin dă o petrecere cu ocazia noului lor album “Eat, drink and be merry” şi serveşte din bucătăria-folk sunete familiare, călduroase, dulci şi de asemenea amărui şi condimentate. Holler my Dear oferă Popul-acustic ca un antidepresiv şi distribuie un Swing şi un Funk generos ca tinctura aromată în pahare de cristal. Componenţa trupei îi cuprinde pe:
• Laura »Laus« Winkler- voce, compozitor
• Fabian Koppri -mandolină, voce
• Stephen Molchanski-trompetă, voce
• Valentin Butt- Acordeon
• Lucas Dietrich- Bass
• Elena Shams- tobe

MARINA AND THE KATS [Viena]

Marina and the Kats

Marina and the Kats

Îndragostiţi de sunetul retro şi convinşi că jazz-ul este muzica pe care se dansează, Marina & the Kats au creat un album împreună cu DJ-ul şi producătorul Favela Gold. Muzica lor este compusă în mare parte din piese originale, specifice vremurilor vechi, dar mai au şi câteva coveruri ale unor piese clasice aproape uitate.
Componenţa trupei îi cuprinde pe:
• Marina- voce, tobe
• Thomas-chitară, voce
• Joerg-chitară, voce

Evenimentul este organizat integral de tineri şi anume elevii şi studenţii voluntari din cadrul asociaţiei SamStudia-Organizaţia Tinerilor şi Studenţilor Sătmăreni.

Acest festivalul nu ar fi fost posibil fără susținerea: Dräxlmaier Group (DRM), Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primaria Satu Mare,Teatrul de Nord, György Harag, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”,Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, PMA Invest.
Evenimentul este organizat și cu sprijinul Fundaţiei Haus des Deutschen Ostens şi a Forumului Cultural Austriac Bucureşti.

Proiectul este finanţat şi din fondurile Ministerului Landului Bavaria pentru Muncă şi Social, Familie şi Integrare (Bayerisches Staatsministerium für Arbeit und Soziales, Familie und Integration).

Acest program cuprinde 3 activități co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.