Ultima actualizare: ieri, 20:15

Locale

Trei preoţi din Satu Mare, arestați în Grecia. Ar fi furat mâna Sfântului Haralambie

moaste-haralambieTrei preoţi din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului au fost suspendaţi de la slujire, după ce au fost arestaţi în Grecia, pentru că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire. 

Presupușii vinovați sunt Marius Borhidan (Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș), Emanuel Oros (parohia Mesteacăn) și Daniel Popa (Aliceni).

“Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente”, a arătat Patriarhia Română, într-un comunicat de presă transmis joi agenţiei MEDIAFAX.

Preoții din Satu Mare, erau, cu un grup de aproximativ 40 de persoane, în pelerinaj în Grecia, organizat de o firmă din Deva, potrivit unor surse oficiale.
Ajunşi la Mănăstirea Mega Spileo, cei trei preoţi, împreună cu o altă persoană, au furat mâna Sfântului Haralambie, fiind prinşi şi, ulterior, arestaţi, au precizat sursele citate.
Mănăstirea Mega Spileo este într-o peşteră, aflată la o distanţă de zece kilometri de oraşul grecesc Kalavrita.

3 comentarii

 1. Romanul Răspunde

  Bravi! Ce sa mai zici de preoti? Bravo ma! Si ce faceau cu mana dupa ce o aduceau in tara? O vindeau pentru masini? Se laudau cu ea sa aiba atractie? Ce explicatie pot avea pentru asa ceva?

 2. satmarean Răspunde

  LUCRU DRACULUI IN CASA PREOTULUI

 3. emanuela Răspunde

  Cine sunt hotii care au furat moastele Sfantului Haralambie din Grecia si ce pedeapsa au primit. Instanta a decis ca cei trei preoti sunt nevinovati
  Infractorii sunt vietuitori ai schitului privat necanonic de la Prilog Vii din judetul Satu Mare.
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/03/cine-sunt-hotii-care-au-furat-moastele.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.