Ultima actualizare: azi, 21:00
Locale

Asociația Stea: Zeci de copii au dezbătut cele 42 de articole ale Convenției ONU privind drepturile Copilului

IMG_4162Asociația Stea a încheiat cu succes prima săptămână din cadrul campaniei de promovare a drepturilor copilului.

Redăm comunicatul transmis de Asociația Stea:

Am încheiat cu succes prima săptămână din cadrul campaniei de promovare a drepturilor copilului. Ne-au fost alături copii de la grădinița Voinicelul, corp A, B, C și elevii de la Colegiile tehnice Unio-Traian Vuia respectiv Ion I.C. Brătianu. Dezbaterile continuă săptămâna viitoare la Colegiile Naționale: Mihai Eminescu, Doamna Stanca, Kolcsey Ferencz, Ion I.C. Brătianu școala gimnaziala din Terebești și în liceele Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt și Reformat.

Campania de promovare a drepturilor copilului lansată de Asociația Stea se încheie vineri, 20 noiembrie cu spectacolul de teatru „Suntem la fel ca voi !”realizat în parteneriat cu Asociația Teatrul Genesis din Satu Mare și beneficiarii centrului de zi Stea. Evenimentul va avea loc sala „Studio” a Teatrului de Nord cu începere de la ora 18.00, intrarea fiind gratuita.

În cadrul dezbaterilor realizate săptămâna aceasta, copii și elevii au făcut cunoștință cu cele 42 de articole din Convenția ONU din 1989 au participat la jocuri de tip quiz și au vizionat spectacolul „Suntem la fel ca voi !”.

Asociația Stea mulțumește pentru sprijinul acordat în pregătirea și derularea acțiunilor din cadrul acestei campanii: domnului Otto Golban, coordonator la cineclubului de la Palatul Copiilor Satu Mare; domnului Carol Erdos și Asociației Teatrul Genesis din Satu Mare; Primăriei Satu Mare; Teatrului de Nord Satu Mare; Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare și tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor implicate în dezbaterile pe tema drepturilor copiilor; partenerilor din cadrul Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale – GIPEX și reprezentanților mass-mediei locale.

Campania de promovare a drepturilor copilului „Vreau și eu să fiu COPIL ! ” se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial –baza serviciilor sociale de calitate” implementat de Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Satu Mare din subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Sursa: Asociația Stea

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.