Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

La Satu Mare s-ar putea înființa un Centru Olimpic de Box

conferinta Vointa (2)La Satu Mare s-ar putea înființa un Centru Olimpic de Box. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă, ocazionată de vizita expertului Florin Gurbănescu, de la Comitetul Sportiv Olimpic Român.

Expertul a efectuat astăzi o vizită la Sala de Box Voința și la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare cu scopul de a constata disponibilitatea celor două instituții de a susține înființarea unui Centru Olimpic de Box pentru pregătirea juniorilor la ramura de sport box.

În cadrul conferinței la care au participat preşedintele cubului Vointa, Ioan Ghere, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, viceprimarul Radu Roca și reprezentanți ai secției de box, Florin Gurbănescu, a declarat că lucrurile merg în direcția care trebuie, dar că decizia va fi luată de Comitetul Sportiv Român.

Vizita mea aici are ca scop de a constata disponibilitatea orașului dumneavoastră de a susține înființarea unui Centru Olimpic pentru pregătirea juniorilor la ramura de sport box. Rolul meu este de a vedea bazele sau baza unde se vor antrena viitorii sportivi, locația de cazare, locația de masă și evident a purta discuții cu toți factorii implicați în acest fenomen. Am discutat și cu domnul director al Liceului cu Program Sportiv pentru a constata disponibilitatea dânșilor de a ajuta la școlarizarea acestor viitori sportivi. Am văzut și baza de sport, este dotată cu tot ce își poate dori un sportiv și un antrenor de box. Am convingerea că lucrurile merg în direcția care trebuie, cum le-am spus și domnilor aici de față, rolul meu este aici de a constata. Nu pot să certific o decizie în sens pozitiv sau negativ de înființarea acestui centru, decizia va fi luată de Comitetul Executiv al Comitetului Sportiv Olimpic Român”, a spus Florin Gurbănescu.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, s-a arătat optimist, dar în același timp a vrut să se asigure că vizita expertului va avea și un rezultat pozitiv cu privire la înființarea Centrului Olimpic de Box la Satu Mare.

”Domnule Gurbănescu eu sper ca vizita dumneavoastră va fi cu rezultate pozitive, asta totuși ne aproprie de posibilitatea de a primi această aprobare. Eu sunt optimist, puteți să vedeți că autoritățile locale încearcă să susțină acest fenomen și chiar ne dorim ca sportivii sătmăreni să fie sprijiniți și să aibă alte condiții. Sunt oameni inimoși, este domul Ghere, care au investit deja și își doresc ca să continue acest fenomen la Satu Mare”, a declarat Ștef.

Și viceprimarul Radu Roca a încercat să-l convingă pe Florin Gurbănescu, afirmând că dacă se va realiza acest lucru Primăria își va aduce aprortul prin sarcini clare. Nu în ultimul rând a ținut să precizeze că primarul Dorel Coica i-a dat în această dimineață temă de casă să participe la conferință .  

Domul primar Dorel Coica mi-a dat dimineață temă de casă, ca să particip, pentru că într-adevăr ne dorim ca acest centru să funcționeze în municipiul Satu Mare. Deci este clar”, a spus Roca.

Președintele CS Voința Satu Mare, Ioan Ghere, cel care a avut cel mai mare aport la construirea sălii de sport Voința, a fost mai rezervat, declarând că într-un viitor nu prea îndepărtat vor reuși să facă un Centru de Excelență la Satu Mare, ca să vină sportivii să se antreneze din toată țara și care să ducă imaginea și a municipiului și a județului Satu Mare peste hotare. Totodată, a mai afirmat că are certitudinea și o mare doză de optimism ca acest proiect va fi confirmat de cei îndreptățiți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.