Ultima actualizare: ieri, 23:05
Locale

Medalion cultural aniversar Aurel Ţenţ – 85

afis finalMiercuri, 18 noiembrie 2015, de la ora 16:00 Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare organizează la Muzeul Județean, Medalionul cultural aniversar – Aurel Ţenţ – 85.

Aurel Țenț este unul dintre artiștii care au înțeles că expresia artistică, nu este altceva decât o revelație – uneori convulsivă – a existenței.

Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă între culoare și gând.

Multe dintre lucrările sale au surprins instantanee existențiale care au drept decor meleagurile sătmărene, citadine, ori cele de la Hodod, unde artistul a participat de ani de zile, la o tabără de creație, susținută de Consiliul Județean Satu Mare.

Aurel Țenț este un mare admirator al tradițiilor și costumelor populare, astfel că multe din tablourile sale surprind grandoarea genuină a folclorului românesc.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bărbat bătut cu bâtele pe pășunea din Socond

Ieri, în jurul prânzului, poliţiştii Secţiei Beltiug au fost sesizaţi despre faptul că în zona localităţii Socond,  o persoană ar...

Închide