Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

Miting împotriva defrișărilor din Țara Oașului

defrisareMarţi, 17 noiembrie, de la ora 12:00, în fața primăriei comunei Tarna Mare, va avea loc un miting împotriva tăierilor forestiere de la Tarna Băi, jud. Satu Mare, zonă în care pădurile trebuiau să fie certificate ca păduri cu valoare ridicată de conservare. 

Direcția Silvică Satu Mare a scos la licitație, în urmă cu 3 săptămâni, un parchet în zona Tarna Băi unde se află Capela romano-catolică Sf. Ana datând din anul 1867, aleea cu tei seculari- monument al naturii de interes local, izvor cu ape minerale. Practic, o zona pe care primăria dorea să o dezvolte ca obiectiv turistic. Licitația a fost câștigată de un agent economic din Maramureș care a decis în schimb defrișarea acestei zone. 

În 2013, comuna Tarna Mare, prin primarul Mariana Monica Sobius, a depus o reclamație privind unele neconformități față de procesul de certificare de către Ocolul Silvic Livada din județul Satu Mare. Aceasta a rămas fără soluționare, drept urmare primăria a acționat în instanță Ocolul Silvic Livada.

Soluționarea în instanță este programată pentru data de 24 noiembrie și riscă să fie prea târziu pentru pădurile din Tarna Băi. Moțiunea #colectiv a reușit să doboare un guvern. Ne dorim ca și moțiunea #tarnabăi să fie un succes.

Andreea Paul,

Deputat de Țara Oașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.