Ultima actualizare: azi, 16:03
Locale

Zeci de utilaje pregătite să intervină pentru deszăpezire la Satu Mare

CJSUZeci de utlilaje sunt pregătite să intervină pe drumurile naţionale şi judeţene din Satu Mare în caz de ninsori. Premierul Dacian Cioloş i-a convocat la o videoconferinţă pe şefii instituţiilor cu responsabilităţi, iar după această întâlnire, la nivelul judeţului Satu Mare prefectul Eugeniu Avram a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În vederea asigurării și menținerii stării de viabilitate a rețelei de drumuri județene pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță a fost încheiată  procedura de achiziție publică “Întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene (noiembrie 2015-martie 2019)” între Consiliul Județean Satu Mare-Serviciul drumuri și transporturi din cadrul Direcției Tehnice al Consiliul Județean și operatorul economic S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. jud. Botoșani.

Au fost încheiate contractele subsecvente pe drumurile județene între Județul Satu Mare și SC TEHNIC-ASIST SRL pe IV Loturi după cum urmează:

Lotul I – zona Carei –Tășnad – 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul II – zona Supur – 16 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul III – zona Satu Mare – 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul IV – zona Oaș – 18 utilaje de intevernție pentru deszăpezire;

La ora actuală după începerea ordinii de intrare în baze a utilajelor de deszăpezire pe drumurile județene se găsesc 31 de utilaje de intervenție în cele 4 baze.

Există stocuri tampon de materiale antiderapante de aproximativ 1750 tone de nisip și 750 tone sare, acoperind necesarul de 100% pentru 14 zile de intervenție.

De asemenea a fost încheiat un Program comun de măsuri pentru menținerea viabilității drumurilor județene în iarna anilor 2015-2016 între Serviciul drumuri și transporturi din cadrul Direcției Tehnice al Consiliul Județean în colaborare cu Serviciul Rutier din cadrul  Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare.

Există încheiat contract de prestări servicii de deszăpezire pe drumurile naționale din județul Satu Mare între CNADNR-DRDP Cluj cu operatorul economic SC INSTAL-ROSS cu sediul în Negrești Oaș.

Există stocuri tampon de materiale antiderapante de aprox. 41 to. nisip din necesarul de 600 to. și 979 to. sare din necesarul de 3744 to.

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare din data de 14.10.2015 au fost prezentate Măsurile pentru asigurarea bunei desfășurări  a activităților în perioada de iarnă.

2 comentarii

  1. Borhidan Nicolae Răspunde

    tehnic asist firma lui dragnea in colaborare cu penalul de govor si stef

  2. sgm Răspunde

    asa zisa dezapezire iar ceasurile merg fara sa ninga smenuri speram ca sa urmeze ceva boomuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Târgul Moșului Caritas, în 2-4 decembrie

În  perioada 2-4 decembrie Organizația Caritas  a Diecezei Satu Mare deschide din nou Târgul Moșului. Cei care doresc să-și surprindă...

Închide