Ultima actualizare: azi, 07:43
Locale

34 de localități din județul Satu Mare, fără curent electric în Ajunul Crăciunului

bec-curent-electricJoi, 24 decembrie, la ora 17,30, în Staţia electrică de 220/110/20  kV  VETIȘ, aparținând  SC TRANSELECTRICA  CLUJ a avut loc o avarie ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a 9700 consumatori, 162 posturi de transformare şi 34 localităţi. Localităţile afectate de această avarie au fost: Ardud, Halmeu, cart. Satmărel, Lazuri, Dorolt, Bercu, Micula, Porumbesti, Mădăras, Rătești, Vetiș și Oar, şi anumite străzi din municipiul Satu Mare.

Prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram s-a autosesizat imediat cu privire la cele întâmplate şi a luat legătura de îndată cu reprezentanţii Electrica Satu Mare, care au executat manevre de preluare a reţelelor electrice de 20 kV  pe scheme electrice de rezervă. Până la ora 19:00, echipele de intervenţie au realimentat peste 90 % din zonele afectate. Lucrările de reparaţii din  Staţia electrică de 220/110/20  kV  VETIŞ, aparţinând  SC TRANSELECTRICA  CLUJ care nu are punct de lucru pentru mentenanţă în judeţul Satu Mare, s-au finalizat la ora 22.50, moment în care s-au realimentat toţi consumatorii. 

Prefectul dr. Eugeniu Avram regretă cele întâmplate şi asigură toţi cetăţenii că s-au întreprins toate măsurile care se impuneau, iar echipele de intervenţie s-au deplasat de îndată la locul producerii avariei pentru ca fiecare localitate să fie realimentată cu energie electrică într-un timp cât mai scurt.

Sursa: Prefectura Satu Mare

7 comentarii

 1. Ioan Bodorciuc Răspunde

  Da faci ocerere ca sa introduci curent intr-o zona cam la 300m fata de retea cer mii de euro,in rest au salar mare,prime si fata de cetateni bataie de joc.Sa va bata dumnezeu,si cred ca o s-o faca.

 2. Ardelean Vasile Gheorghe Răspunde

  Joi, 24 decembrie, la ora 17,30, în Staţia electrică de 220/110/20 kV VETIȘ, aparținând SC TRANSELECTRICA CLUJ a avut loc o avarie ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a 9700 consumatori, 162 posturi de transformare şi 34 localităţi. Localităţile afectate de această avarie au fost: Ardud, Halmeu, cart. Satmărel, Lazuri, Dorolt, Bercu, Micula, Porumbesti, Mădăras, Rătești, Vetiș și Oar, şi anumite străzi din municipiul Satu Mare.

  am o nelamurire care sunt cele 34 de localitati ca ati enumerat doar 12 !!!???

 3. loati Răspunde

  Ca de obicei prefectul regreta! Dar ce puii mei nu i in stare sa cheme factorii de raspundere cu 2 sau 3 zile inainte si sa i atentioneze sa fie pregatiti de orice ? O perla mare de a prefectului , in 2 sdaptamini vrea solutie pentru copii strazii, au trecut 50 saptamini si nu are solutia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Button Răspunde

   Naivule! Sărbători misto sa ai!

  • gigi Răspunde

   Nu ai de unde da prevezi asemea situatii si problema apartine de electrica cj nu de sm,si prf si a mancat tot ajunu de craciun ca tu fraiere sa nu stau in bezna!

  • Avis Răspunde

   Mare prost, a creat ma-ta! Ce vina are prefectul ca s-au dus cablurile la aia de la electrica? Nu te doare?

 4. ? Răspunde

  Dupa razboi multi viteji se arata!, de parca prefectu e de vina ca li s au dus la aia de la electrica cablurile,da nu stiu cum se face ca tot de sarbatori se intampla,ne bate D zeu de rai ce suntem intre noi semenii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.