Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Electrolux anunță reduceri de personal și de costuri

electrolux-achizitie-465x215Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux AB a anunţat astăzi că va efectua reduceri de personal şi de costuri după ce compania americană General Electric a renunţat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez pentru 3,3 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Electrolux, al doilea mare producător mondial de electrocasnice după rivalul american Whirlpool, a precizat că măsurile pentru restabilirea profitabilităţii îi vor permite să realizeze economii de 120 de milioane de coroane (14 milioane de dolari) anual începând din 2017. În schimb, costurile legate de acest program se vor ridica la 190 de milioane de coroane având în vedere reducerile de personal şi diminuarea activităţilor, în special în SUA, Suedia şi China.

De asemenea, Electrolux a anunţat miercuri că va plăti GE un comision de 175 de milioane de dolari pentru eşecul proiectului de fuziune. Departamentul Justiţiei din SUA a blocat tranzacţia din cauza temerilor că aceasta ar putea duce la majorarea preţurilor pentru consumatori.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Sursa: www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.