Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

Elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, gazdele jandarmilor sătmăreni

actiune Jandarmeria Satu Mare (2)Cadrele didactice ale Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare le-au oferit astăzi elevilor o surpriză, invitând reprezentanți ai Jandarmeriei Satu Mare să prezinte aspecte teoretice și practice legate de misiunile jandarmilor, dar și despre fenomenul contravențional și infracțional. O activitate care face parte din proiectul ”Școală Fără Violență” și la care au participat 70 de copii.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă și modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.

Pe lângă misiunile Jandarmeriei, invitații au vorbit copiilor și despre delincvența juvenilă, absenteismul  şcolar și violență în general. Elevii  au ascultat cu interes expunerile făcute de cpt. Lucuț Camelia  și plt. adj. șef Cîmpianu Bujor, iar după prezentarea aspectelor teoretice, le-au adresat numeroase întrebări jandarmilor.

Elevii și dascalii lor au fost foarte încântați de activitățile desfășurate împreună cu jandarmii, le-au mulțumit și i-au invitat să revină. Pe parcursul acțiunii, jandarmii sătmăreni au oferit copiilor și cadrelor didactice diferite materiale informative care le vor fi foarte folositoare.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a răspuns astăzi invitației conducerii unității școlare, director prof.  Ramona Costin, director adj. Mariana Salajan și a coordonatorului de proiect ”Școala Fără Violență, prof.  Bianca Riț.

Prin aceste activități urmărim să le dezvoltăm comportamentul responsabil a acestor copii, astfel încât ei să aibă o siguranță, o securitate personală. Dorim să fie cât mai deschiși, mai comunicativi cu colegii lor, cu părinții și dascăli iar atunci când intervin situații de violență ei să știe să le depășească, să se ajute”, a declarat la finalul evenimentului, directorul instituției școlare, Ramona Costin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.