Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Explozie într-o brutărie. Două victime, dintre care una cu arsuri grave

incendiu masinaÎn cursul zilei de azi, în jurul orei 09:34, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre producerea unei explozii urmată de incendiu, declanşată la o brutărie, aflată în proprietatea unei societăţi comerciale din localitatea Tăşnad.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Tăşnad, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Forţele de intervenţie, ajunse la faţa locului, au constatat că ardea interiorul încăperii în care era amplasat cuptorul pe motorină, cu pericol de propagare la întreaga clădire.

În interiorul brutăriei se afla o singură persoană, un bărbat în vârstă de 31 de ani, care prezenta insuficienţă respiratorie şi arsuri grave pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului.

O altă victimă, un bărbat de aproximativ 41 de ani, a fost găsit de pompieri în curtea societăţii cu arsuri pe mâini şi spate.

Concomitent cu activităţile specifice desfăşurate pentru salvarea persoanelor, localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat şi pentru limitarea propagării acestuia la întreaga brutărie, precum şi pentru evacuarea bunurilor din interiorul încăperii incendiate, reuşindu-se oprirea scurgerii motorinei din rezervorul de 1000 de litri care asigura sursa de încălzire a cuptorului.

 În urma cercetărilor pompierilor privind cauza probabilă a incendiului,  explozia ar fi fost produsă de o defecţiune la instalaţia de încălzire a cuptorului, aceasta având, cel mai probabil, scurgeri de combustibil.

Au ars suporţii pentru pâine, două uşi din lemn şi o fereastră şi s-au  deteriorat pereţii şi făina depozitată în interiorul încăperii.

După acordarea primului ajutor medical, cele două persoane rănite au fost transportate de urgenţă la spital.   

Sursa: ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.