Ultima actualizare: ieri, 21:39
Locale

PNL propune mai multe criterii pentru candidaţii de anul viitor

Andreea Paul, Romeo NicoaraConducerea PNL Satu Mare a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, criteriile pe baza cărora se vor stabili candidaţii la alegerile din 2016.

Copreşedintele Romeo Nicoară a declarat că urmează votarea criteriilor propuse, care vor fi aplicate începând cu alegerile locale de anul viitor.

Aceste criterii le vom susţine şi le vom vota vineri, 11 decembrie, la Consiliul Naţional al PNL. Am considerat necesar ca cetăţenii să ştie care sunt aceste criterii pentru că le vom aplica deja din vara anului viitor. Va fi primul test când în baza acestor criterii şi a altor criterii vom selecta candidaţii noştri pentru primari, consilieri judeţeni, consilieri locali. Acestea vor fi pe prim plan şi le vom respecta pentru că vrem să ne diferenţiem total de celelalte partide fiindcă societatea românească cere acest lucru, are nevoie de oameni noi şi mai buni“, a spus Romeo Nicoară.

Criteriile propuse de PNL sunt: lustraţia, traseismul politic – cei care au fost în trei partide politice nu vor fi acceptaţi candidaţi, nepotismul, contractele cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, atitudinile discriminatorii, datorii la bugetul de stat, plagiatul şi problemele penale.

În cadrul conferinţei, deputatul Andreea Paul a spus că pe lângă criterii mai propune introducerea unor puncte pe care le consideră esenţiale: competenţa şi implicarea.

Eu am propus să completăm decalogul criteriilor de selecţie a candidaţilor la Consiliul Naţional al PNL din 11 decembrie cu încă două puncte esenţiale: competenţe şi implicare/energie. Principiul competenţei în funcţii publice înseamnă abandonarea obiceiului de a promova politruci, baroni politici sau unelte ale acestora. Fără competenţe, adică profesionalism, degeaba eşti integru şi te implici, că nu ştii să le faci bine cetăţenilor. Principiul activismului, al implicării, al energiei puse în slujba cetăţenilor, adică al hărniciei, este vital. Fără energie şi dedicare, degeaba ai integritate şi competenţe, căci cetăţenii nu vor beneficia de ele. Am întâlnit cazuri de persoane integre şi competente, dar absente la locul de muncă din Parlament. Care este aportul lor? Niciunul“, a spus deputatul. 

6 comentarii

 1. Cocolino Răspunde

  Astia cind nu au ceva concret o dau cu competente si implicare. Bai cirnati si cartabosi, sa va dau eu idei? Sa nu aiba/avut nici o afacere cu statul, sa nu fi fost anchetat de DNA/ANAF, sa fie compatibil cu agentia de integritate, sa demonstreze clar ca avere pe care o are este din banii capatati legal…etc. Daca ati avea criterii corecte jumate din voi ati iesi din partid…restul e cancan.

  • Unudinmultime Răspunde

   de ce vorbesti daca nu citesti ? e ca si cum ai da o palma la kkt !
   tot ce ai spus tu, este specificat in acele criterii.

   P.S.
   Nicoara Romeo nu mai candida, nu ai facut nimic de cand esti parlamentar ! daca ma insel, arata ce ai facut.

   Paul Andreea(vas) din respect pentru toti cetatenii acestei tari, retragete. Ai avut initiative, dar pentru Oas n-ai facut absolut nimic !

 2. gigi Răspunde

  La gara de nord cu voi dormeo si umflatika,asta nu stie cand a nascut dar are in cap criterii,criterii de dus la bobota ca n ai facut nimic pt oseni,iar de dormeo sa nu mai vb ca asta e numa cu titula de deputat dar in resc e zero 0 barat!

 3. sophia Răspunde

  Dragutilor,dupa criteriile propuse de voi se goleste parlamentul!

 4. Eugen Răspunde

  Criteryy:PT FEMEI= sa nasca in timpul liber, sa fie vosolite,sa taie salarii si pensii,sa fie blonde, …Ipocrita. Adevaratii liberali unde-s?

 5. Sătmărean Răspunde

  Dacă veți promova indivizi precum Bușoi( un slugarnic al tuturor președinților PNL, un individ fără performanțe notabile,un veșnic candidat la funcții cheie), chiar dacă veți respecta criteriile de integritate, nu veți câștiga alegerile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Intrare modernă la Spitalul Judeţean (FOTO)

Spitalul Judeţean Satu Mare are începând de astăzi o  intrare modernă, după modelul unei clinici din Austria. Inaugurarea oficială a...

Închide