Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Teatrul de Nord, reabilitat. Cum arată clădirea (Galerie FOTO)

Teatrul de Nord, finalizare proiect (38)Primăria municipiului Satu Mare a efectuat astăzi recepţia oficială a lucrărilor de modernizare a clădirii Teatrului de Nord. Pe lângă conducerea municipului, au fost prezenţi consilieri locali şi persoanele implicate în implementarea proiectului.

Primarul Dorel Coica a ţinut să-i mulţumească public fostului primar Iuliu Ilyes pe vremea căruia a fost obţinută finanţarea şi echipei de implementare. Primarul a spus că mai sunt de pus la punct unele detalii, dar la final teatrul va avea o clădire cum merită o astfel de instituție.

Principalele intervenţii au constat în: consolidarea structurii clădirii, consolidarea structurii acoperişului şi înlocuirea învelitorii, reabilitarea finisajelor din  sala de spectacole şi spaţiile interioare de deservire, reabilitarea finisajelor exterioare şi a învelitorii, reabilitarea trotuarelor, platformelor exterioare şi a spaţiilor verzi, înlocuirea totală a instalaţiilor sanitare, electrice, termice, realizarea instalaţiilor de avertizare la incendiu, de supraveghere video interior-exterior, a sistemului automat de stingere a incendiilor, construcţia a două bazine de rezervă în caz de incendiu echipate cu sisteme de pompare, realizarea instalaţiilor de curenţi slabi, realizarea instalaţiilor de tehnică de lumini şi sunet, realizarea instalaţiilor de tehnică de scenă.

În cadrul proiectului, Teatrul a beneficiat şi de importante dotări, în măsură să-i asigure un înalt grad de funcţionalitate, la nivelul unei instituţii de cultură cu adevărat moderne: utilaje pentru instalaţii termice, generator de curent, tehnică de lumini şi sunet, dotări tehnică de scenă, mobilier sală de spectacole şi foaier.

Teatrul de Nord, finalizare proiect (32)

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, cu impact atât asupra dezvoltării de ansamblu a municipiului Satu Mare, cât şi a zonei înconjurătoare.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 44 de luni, începând cu data de 13.04.2012. Lucrările propriu zise au demarat după semnarea, la 29.10.2014, a contractului de execuţie, în urma licitaţiei câştigate de SC TARR & TARR SRL.

Valoarea totală a proiectului a fost de 13.395.300,22 lei, TVA inclus, iar asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 9.944.700,86 lei.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul: „Poli de dezvoltare urbană”.

2 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Multumim domnului Coica pentru tot ceea ce face, pentru tot ceea ce a facut si va mai face pentru oras

  2. :) Răspunde

    Lipseste Govor , da, nu.i bai 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.