Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Un nou concurs destinat tinerilor, lansat de echipa Centrului ”Sfântul Paul”

Centrul Sfantul Paul (11)Echipa Centrului ”Sfântul Paul”, reprezentanți ai Asociației Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a lansat astăzi concursul de finanțare ”Active Team, Active Community”, prin care tinerii sătmăreni vor fi încurajați să inițieze proiecte. Evenimentul a avut loc la sediul Centrului Sfântul Paul, participând zeci de elevi și reprezentanți ai comunității sătmărene.

Concursul este un program de finanțare pentru tinerii liceeni din Satu Mare. Liceenii sunt încurajați să inițieze proiecte prin care să aducă beneficii comunității sătmărene și în același timp să își dezvolte abilități personale. De asemenea, concursul încurajează implicarea liceenilor în viața comunității prin acțiuni de voluntariat și asumarea unor roluri active care îi responsabilizează și le oferă posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod sănătos și eficient.

Tinerii care doresc să obțină finanțarea ideii de proiecte trebuie să facă parte dintr-o echipă de minim 5 persoane – maxim 10, care va fi responsabilă de conceperea ideii de proiect și implementarea proiectului. Elaborarea și implementarea ideii de proiect se va desfășura în afara programului școlar, iar echipele de tineri care intră în competiție pot fi echipe formate din colegi de clasă sau de liceu, dar și din grupuri informale din afara unității școlare.

Echipele de tineri care au o idee de proiect pentru concurs, pot înscrie proiectul prin completarea formularului de aplicare la adresa [email protected] până la data de 31 ianuarie 2016. Înscrierile în concurs a unui proiect se poate face pe baza formularului de aplicare ce poate fi descărcat de pe pagina de facebook – Centrul Sf. Paul SztPal Ifikozpont.

Echipele câștigătoare vor colabora cu un mentor din echipa Centrului Sfântul Paul.

Data preconizată de începere a proiectelor este 1 aprilie 2016, iar proiectele propuse trebuie să fie realiste privind perioada în care urmează să fie realizate (1 aprilie- 15 iunie 2016). Raportarea rezultatelor și a modului de cheltuire a finanțării va fi realizată în maxim două săptămâni de la data încheierii perioadei de implementare a proiectului finanțat.

Toate propunerile de proiecte primite vor fi analizate și evaluate de echipa Centrul Sfântul Paul și juriul format din președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, Huszti Monica și Butko Gergo. La final vor fi premiate și finanțate trei proiecte, fiecare cu 700 de lei.

Proiectele care pot fi finanțate sunt acele proiecte dezvoltate și implementate de echipe de liceeni și trebuie să se desfășoare în orașul Satu Mare și să acopere orice domeniu, de la activități sportive, artă, ecologie, sănătate la acțiuni voluntare spre domeniul social.

Criteriile de selecție care vor fi folosite pentru departajarea propunerilor sunt fezabilitatea ideii de proiect, măsura în care tinerii sunt implicați în inițierea și realizarea proiectului, raportul de cost beneficii, impactul, originalitate. Proiectele vor primi punctaje și vor fi selectate în ordinea punctajului obținut până la epuizarea fondului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.