Ultima actualizare: azi, 20:53
DRM
Locale

Filmul ”Son of Saul”, cu actorul român Levente Molnar, nominalizat la Premiile Cesar

descărcare (1)Lungmetrajul ”Son of Saul”, în care joacă actorul român Levente Molnar, se numără printre cele șapte pelicule nominalizate miercuri, 27 ianuarie, pentru Premiul Cesar, la categoria ”Cel mai bun film străin”.

Nominalizările pentru cele 21 de categorii tehnice și artistice au fost decise în acest an prin votul a 4276 membri ai Academiei de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța, iar gala laureaților va avea loc la 26 februarie, la Paris.

Pelicula ”Son of Saul”, a regizorului maghiar Laszlo Nemes, a obținut deja în 2016 Globul de Aur pentru ”Cel mai bun film străin” și este nominalizată, la aceeași categorie, și pentru premiile Oscar, care se vor decerna la 28 februarie.

Celelalte nominalizări la această categorie a premiilor Cesar sunt : ”Youth’, ”Je suis mort mais j’ai des amis”, de Guillaume Malandrin și Stephane Malandrin, ”Le tout nouveau testament”, al lui Jaco van Dormael, ”Taxi Teheran”, al iranianului Jafar Panahi, și ”Mia Madre”, a italianului Nanni Moretti. La acestea se adaugă ”Birdman”, al mexicanului Alejandro Gonzalez Inarritu, care a primit patru Oscaruri anul trecut și candidează la Cesar în 2016 întrucât premiera sa în Franța a avut loc în 2015.

Sursa: www.agerpres.ro

 

2 comentarii

  1. cineva Răspunde

    Actorul roman!!! 😀 😀 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Concert muzical – folcloric la Căminul Cultural din Mădăras

Primăria şi Consiliul local Ardud împreună cu Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea” organizează duminică, 31 ianuarie 2016 începând cu...

Închide