Ultima actualizare: ieri, 20:44

Sport

Protest la adresa preşedintelui Olimpiei, Dan Băbuţ. Consilierii au cerut raportul cheltuielilor

protest olimpia (1)Mai mulți suporteri ai echipei Olimpiei au afişat astăzi mesaje împotriva preşedintelui clubului, Dan Băbuţ, chiar în timpul şedinţei de Consiliu Judeţean când s-a votat bugetul echipei.

În timp ce consilierii dezbăteau  proiectele de pe ordinea de zi, pe platou au fost afişate câteva bannere cu inscripţiile: “Zero toleranţă pentru aroganţă”, “Nu mai daţi vreun leuţ pe mâna lui Dănuţ” şi “Dani, ce-ai făcut cu banii?”. Bannerele au fost lăsat pe platou, câteva minute mai târziu au apărut echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei Locale care au încercat să-i găsească pe protestatari deoarece nu aveau autorizaţie. În cele din urmă, bannerele au fost adunate de un angajat al Consiliului Judeţean.

Problema datoriilor Olimpiei au fost ridicate şi în şedinţa de Consiliu Judeţean.

Din păcate, Olimpia în acest moment are datorii foarte mari, care o pot aduce în postura cluburilor FC Braşov sau U Cluj. Acest proiect în 2010 a pornit pentru a promova fotbalul sătmărean, el viza folosirea jucătorilor şi managerilor de club din spațiul județului Satu Mare în ideea de a-i crește și de a atrage cât mai mulţi tineri în sport. Din păcate pe parcurs s-a transformat în altceva. În acest moment avem nouă jucători cumpăraţi, care primesc salarii mai mari decât jucătorii de pe plan local, avem manager din altă parte. Deci în concluzie, contribuabilul dă bani pentru acest club în condiţiile în care el şi-a propus să promoveze sportivi din judeţul Satu Mare. Eu cred că clubul ar avea obligaţia mai ales că noi suntem poate principalul contribuabil alături de municipiu, de a ne prezenta o situaţie a cheltuielilor, în măsură să tragem concluzii dacă se face treabă legală şi corectă, dacă poate în continuare să meargă acest club“, a spus Vasile Ciocan.

Preşedintele Adrian Ştef a spus că pentru a se clarifica toate aspectele asupra cărora există suspiciuni, se va crea un regulament de funcţionare.

Am avut o discuţie cu dl. Pinter, aş vrea să  intrăm cu un regulament pe modul de utilizare a cotizaţiei şi să aprobăm bugetul“, a spus Adrian Ştef.

Noi suntem finanţatorii acestui club, avem obligaţia să susţinem financiar. Azi am avut o discuţie cu dl. Băbuţ ca pe luna viitoare să ne pregătească regulamentul cu modul de a cheltui banii, aşa că o să aveţi luna viitoare în faţă fiecare consilier cum şi unde se vor cheltui banii respectivi”, a spus Iosif Pinter.

Consilierul UDMR Eva Mărgineanu a intervenit spunând că “am fi curioşi să vedem cum s-au cheltuit banii şi până acum“.

Preşedintele Adrian Ştef a spus că nu este nimic de ascuns la Olimpia, a explicat că scopul clubului a fost de a crea o pepinieră, şi a dat garanţii că lucrurile vor fi transparente la echipă.

3 comentarii

  1. Ultras Răspunde

    Sa intre Babut!

  2. hai oli Răspunde

    babut nu are habar de nimic e pus acolo doar sa suga bugetul statului, nici fotbal nu stiu dar nici sa faca parcari, mare parcagiu mare fotbalist VARZA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.