Ultima actualizare: ieri, 21:14
Locale

Ovidiu Silaghi, audiat la DNA în dosarul lui Mircea Govor (UPDATE)

deputat Ovidiu Silaghi

UPDATE: Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a dat vineri declarații la sediul DNA Oradea, timp de patru ore, în calitate de martor în dosarul fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor.

Silaghi a spus la ieșirea din sediul DNA Oradea că a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Mircea Govor.

La întrebarea pusă de jurnaliști dacă l-a ajutat Mircea Govor să scape de ancheta DNA care îl viza prin obținerea imunității de parlamentar, Silaghi a răspuns: “Nu, imunitatea nu o dă acordă Mircea Govor în România, din câte știu eu, dar probabil știți și dvs.

Totodată, Silaghi a precizat că nu a intervenit pe lângă Daniel Chițoiu, fostul ministru al Finanțelor. “Dânsul este un bun prieten de-al meu și nu am intervenit la domnul Chițoiu“, a spus Silaghi.

Întrebat cum a fost întâlnirea cu procurorii și ce l-au întrebat aceștia, Silaghi a precizat că a fost audiat în calitate de martor. “Niciodată nu-i plăcut (întâlnirea cu procurorii (n.red.). Nici măcar necesar, câteodată. Am avut calitatea de martor. Nu am spus decât ceea ce am fost întrebat. Niciodată nu este bine să răspunzi la întrebări care nu ți se spun (…) M-au întrebat doar legat de Satu Mare, de Consiliul Județean Satu Mare și de relațiile politice din Satu Mare“, a afirmat Silaghi.

De asemenea, întrebat la ce se mai așteaptă pentru viitorul apropiat în legătură cu problemele sale cu justiția, Silaghi a răspuns că în România nu se mai pot face planuri decât pe două zile. “Ce se mai poate întâmpla? Vedeți că planul pe termen în România e de două zile. Ce se mai întâmplă în următoarele luni, de unde să știu? Deja, de luni, e plan cincinal”, a mai spus Silaghi.

El a fost ministru al Transporturilor, al IMM-urilor, dar și europarlamentar. În prezent, Silaghi este deputat și președinte al organizației ALDE Satu Mare.

Potrivit procurorilor DNA, fostul președinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a impus, în 2014, candidatura lui Ovidiu Silaghi la un post de parlamentar pentru a îngreuna astfel urmărirea penală într-un dosar instrumentat de DNA, informație care apare în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Govor. Potrivit documentului, Mircea Govor a impus pe listele PSD, cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare parțiale din perioada mai-iunie 2014 pentru colegiul 2 Satu Mare, candidatura lui Ovidiu Silaghi (președinte al PNL Satu Mare la acea vreme), scopul urmărit de acesta fiind acela de a îngreuna urmărirea penală într-un dosar penal în care DNA solicitase ridicarea imunității parlamentare/europarlamentare a acestuia.

Sursa: Agerpres

Fostul ministrul al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, este audiat astăzi, la DNA Oradea, în dosarul fostului preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, acuzat de procurori de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP.

Ovidiu Silaghi a ajuns la sediul DNA Oradea cu câteva minute înainte de ora 11,00, surse judiciare declarând că el este audiat ca martor în dosarul în care preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este acuzat de fapte de corupţie. Silaghi a ajuns la sediul DNA însoţit de Claudiu Sulea, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Numele lui Ovidiu Silaghi a fost pomenit atât de Mircea Govor, cât și de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, în discuțiile privind împărțirea posturilor de conducere la Fiscul din Satu Mare.

Sursa: www.antena3.ro

7 comentarii

 1. Un U' Răspunde

  Stiti piesa aia de la Wham! mU-ie ye ye, na na na na na na …

 2. In timpul serviciului?! Răspunde

  Claudiu Sulea e in timpul serviciului?! Sau are liber azi? Ce sa caute la DNA Oradea in timpul serviciului, cu inca martorul OS?Are sarcina de servici de la Consiliul Judetean sa il insoteasca pe OS la Oradea la DNA? Are delegatie? Stiu… nu va verifica nimeni aspectul acesta!

 3. stefutz Răspunde

  sulea a fost soferul lui sisi? il rugam pe presedintele stefaneala sa faca public cum l.a pontat azi pe sulica

 4. electricianu Răspunde

  Sulea, hahaha electricianu a mers la DNA sa schimbe becuri? Saracu handicapat!

 5. sorian metesan Răspunde

  No SISI ti-o venit rindul mai penalule , ma jepcar al societatii ce esti .

 6. Ronnie Răspunde

  “Domn (Ștef Adrian) : — Da !
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Măi Adi !
  Domn : — Da.
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Io am circul de pe lume aici măi !
  Domn : — Na, ce s-o întâmplat ?
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Păi da’ astea nu-s măi, acesta, în primul rând acesta pe care l-ai pus tu la Negrești îi de la PDL și măi, îți spun io…
  Domn : — Măi !
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Na bun, acuma Adi, îți spun ceva, toți îmi sar în cap, toată lumea îmi sare în cap de acolo…
  Domn : — Mircea, ascultă-mă te rog frumos.
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Da.
  Domn : — Te rog frumos ascultă-mă.
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Da.
  Domn : — Deci, numirile astea, numirile astea care noi le facem….
  GOVOR MIRCEA VASILE : — Adi, nu-i așa, că astea locuri cheie, dă-le dracului (…) că acum oamenii ăștia știu…
  Domn : — Stai măi un pic atuncia, te rog nu mă suna de față cu oamenii ! Dacă vrei discutăm noi separat chestiunea asta.
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Nu-i bai, io opresc, io sun la București și opresc numirile.
  Domn : — Na oprește, oprește cum vrei tu, asta este, n-am ce să fac, dacă tu discuți cu oamenii mei pe care io îi fac și io îi pun, tu îi oprești, io n-am discutat niciodată, nici o propunere de a ta.
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Na bine Adi, îi vorba, știi ce spun ăștia, de ce luați de la PDL măi, ne-o (…) într-una și acum îi luați voi și îi faceți PNL…
  Domn : — Mircea, ascultă-mă te rog frumos, dacă vrei să discutăm nu discuta cu mine îi ședință… te rog frumos.
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Da’ unde ești acum ?
  Domn : — Îs la birou, da’ n-am discutat niciodată nici o numire de a ta, nici un nume nu l-am discutat.
  GOVOR MIRCEA VASILE :— Da Adi, Adi, stai un pic, că și asta îi o chestie, da’ io, io efectiv nici io n-am spus până acum nimic, da’ asta, îmi spun oamenii ăștia acesta domnule, o venit de la PDL acum și într-una o fost în circ și în scandal cu el și acum l-a și luat voi ca să continuăm circul și scandalul, dă-le dracului măi !
  Domn : — Deci Mircea, nu mai fac nici o propunere, nu mai discut nimic, am închis subiectul când vine Ovidiu (se referă la Ovidiu Silaghi) să și (…) io am închis subiectul, gata ! Nu mă mai interesează !… Nu mă mai interesează !’

  Sursa: http://www.agerpres.ro

 7. ulosss Răspunde

  next cheloooooooo – 14 sesizari la dna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.