Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Sătmăreanca Melinda Elek – art designerul renumitei trupe The Script

Melinda ElekSătmăreanca Melinda Elek este art designerul unei renumite trupe pop-rock din Irlanda, The Script. Povestea Melindei este una frumoasă, legătura dintre ea și trupă fiind una extrem de interesantă și inedită în același timp. Melinda este educatoare, pasionată de art design și fan declarat al trupei The Script. Acum, numele ei apare pe coperta primei cărți ale lui Jamie Scallion ”Rock’n Roll Diaries  – Book 1 – Making it”.

Totul a început în 2011, când a ascultat melodia ”Science & faith”, declarându-se ”îndrăgostită” de versurile piesei. Imediat a început să realizeze câteva imagini cu versurile din piesă pe care le-a postat pe site-urile proprii de socializare (Facebook și Twitter). Fanii formației au început să dea like la tot ce posta Melinda, cerându-i totodată tot mai multe imagini grafice pentru a fi postate pe telefoane sau calculatoare. Alții i-au cerut să facă un website sau o pagină de facebook a fanilor formației. Astfel, Melinda a realizat o pagina de facebook intitulată ”The Script Quotes”, care a adunat laolaltă peste 11.000 de fani din toată lumea. Când postările Melindei au început să strângă mii de like-uri, chitaristul formației The Script, Mark Sheehan, i-a scris pe facebook. Acesta i-a spus că urmărește creațiile ei, și vrea mai multe imagini create de ea. Tot ce crea Melinda, era postat pe site-ul oficial al formației The Script. Fanii formației înscriși în  ”The Script Quotes” imediat au încurajat-o pe Melinda, dar ea continua să fie îndoielnică.

Eu n-am crezut că ei au vreo intenție cu mine. Fanii mi-au spus: Melinda, imaginile tale sunt pe site-ul lor. Noi nu suntem mulți, suntem un grup mic de fani, dar avem o relație foarte bună, ca o familie. Membrii formației The Script vorbesc tot timpul cu fanii lor, scriu chiar și scrisori fanilor”, a spus Melinda.

th script quotes

Membrii formației au contactat-o și pe Melinda, întrebând-o când o văd la concertele lor. ”Am spus clar, încă nu am posibilitatea de a mă deplasa la vreun concert.”

În vara anului 2013 a apărut prima lor carte, ”Rock’n Roll Diaries – Book 1 – Making it” scrisă de Jamie Scallion și produsă de Mark Sheehan, pe care Melinda a cumpărat-o abia la finele anului 2014. Chitaristul trupei The Script și autorul cărții sunt parteneri și prieteni din copilărie și au început un proiect de editare a patru cărți. Fiecare carte editată are și patru melodii ale trupei, iar mediatizarea acestui proiect a fost foarte puternică la vremea respectivă. Melinda i-a scris lui Jamie, autorul cărții, spunându-i că este foarte încântată de povestea romanului. Răspunsul lui a fost șocant pentru ea: ”Tu ești Melinda?”

De unde mă știa el pe mine? Mi-a zis că știe de la membrii formației că eu sunt un designer foarte talentat din România. Am fost șocată. Unde, ce, cum? A fost ceva deosebit pentru mine, pentru că niciodată nu mi-am închipuit că așa ceva se va întâmpla cu mine. Sunt o fată din România, din Satu Mare, sunt educatoare și din când în când fac ceva din hobby”, a declarat amuzată Melinda.

Jamie i-a spus Melindei că este interesat de munca ei, trupa are deja un designer, dar el nu are pentru acest proiect și astfel i-a solicitat să creeze și să posteze cât mai multe imagini pentru promovarea cărții pe site-urile oficiale ale lor.

Jamie

I-am spus că eu nu cred că pot face ceva mai interesant, iar el mi-a zis ‘Crede-mă că poți’. Când el mi-a spus acest lucru, am zis ok, hai să încercăm. M-am ocupat de PR, de grafic design, de digital marketing pentru el. Munca a fost până în februarie 2015 și am realizat că noi nu doar încercăm ci deja lucram împreună”, a spus Melinda.

coperta Making it

În luna martie a fost chemată la Munchen, la un concert The Script, în care Jamie i-a dat VIP Acces.

”L-am întrebat pe Jamie dacă pot să-i întâlnesc pe membrii formației? A spus: Da! OK!!! Plină de emoție mi-am zis că trebuie să-mi păstrez calmul în momentul  întâlnirii cu ei. Când am ajuns acolo, am intrat și imediat a venit la mine Mark, chitaristul trupei și m-a zis: ‘Ciao Melinda, cum ești? Mă bucur să te văd’. M-am uitat la el, m-a îmbrățișat și în mintea mea am leșinat de trei ori. Restul oamenilor din încăpere se uitau la mine și se întrebau cine-i fata asta? Când le-am zis că eu sunt The Script Quotes, toți au exclamat: Tu ești?! A fost extraordinar, pentru că și fanii lor, de lângă ei, știau de mine. Mi-au cerut chiar și autografe, moment și mai șocant pentru mine”, își reamintește Melinda Elek.

Melinda concert Munchen

Melinda, Munchen

Chitaristul trupei, Mark Sheehan, a întrebat-o atunci pe Melinda dacă e interesată de digital marketing pentru proiectul cu cărțile. El dorea reeditarea primei cărți cu un design făcut de Melinda Elek. ”Tot timpul mi-au spus hai să încercăm, deși ei știau clar ce voiau de la mine. Că pot să duc acest proiect al lor, chiar dacă eu nu credeam acest lucru. Au urmat câteva săptămâni de muncă, în care eu le trimiteam creațiile mele, iar la final au zis ‘wau, este extraordinar’, și astfel a ieșit în octombrie 2015, reeditarea primei cărți cu designul făcut de mine”.

book1

‘Molly, What an adventure we are on and look how Dope your cover is!
Big Love’
– J Scallion

coperta2

Astfel, pentru Melinda urmează o perioadă de un an de zile de muncă, autorul cărții și chitaristul trupei The Script urmând să mai scoată încă trei cărți, la care sătmăreanca noastră, Melinda Elek, va face art-designul romanelor. Fiecare carte editată va avea câte un CD cu patru melodii al trupei The RockAteers, trupa imaginară din cărți. Coperțile cărților,ale CD-urilor, conturile de Facebook, Twitter și pagina lor oficială este creată de imaginația sătmărencei noastre Melinda Elek.

În 22 ianuarie s-a lansat cel de-al doilea volum intitulat ”Rock’n Roll Diaries Book 2 –  Having it”!

Mark Sheehan (the producer of the books, guitarist of The Script), Jamie Scallion (the author of the books) and Daniel O'Donoghue (the A&R specialist of the books, lead singer of The Script)

Mark Sheehan (the producer of the books, guitarist of The Script), Jamie Scallion (the author of the books) and Daniel O’Donoghue (the A&R specialist of the books, lead singer of The Script)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.