Ultima actualizare: azi, 07:18

Locale

”Și copiii pot salva o viață”, proiect derulat de Ambulața Satu Mare

descărcare (13)Începând cu data de 01.02.2016, se va derula proiectul comun denumit ”Și copiii pot salva o viață”, proiect inițiat de Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș“ Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Acest proiect a fost inițiat ca urmare a necesității conștientizării și educării tinerei generații privind acordarea primului ajutor în situații critice care pot să apară în familie sau în locuri publice.

Medicii și asistenții Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare vor face demonstrații practice elevilor cu manechinul din dotare privind manevrele de acordare a primului ajutor respectiv suport vital de bază, manevre primare pe care trebuie să le cunoască fiecare dintre noi.

Specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” Satu Mare vor prezenta măsuri de prevenire a incendiilor și conduita de urmat în caz de incendiu. Inspectoratul Scolar Județean Satu Mare a făcut o planificare a școlilor și colegiilor din județ în vederea organizării activității și va comunicăm primele 5 unitați școlare la care se va începe derularea proiectului:

-Școala Gimnazială Mircea Eliade”Satu Mare în 01.02.2016

-Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Satu Mare în 02.02.2016

-Școala Gimnazială Nr. 10 Satu Mare în 03.02.2016

-Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare în 04.02.2016

-Școala Gimnazială ,,Constantin Brancoveanu” Satu Mare în 05.02.2016

Începând cu orela 10,00 la Școala Gimnazială ,,Mircea Eliade “ va avea loc primul curs de prim ajutor-resuscitare sustinut de către medicii și asistenții  S.A.J. Satu Mare. Vor fi prezenți și reprezentanți I.S.U. ,,Somes” Satu Mare .

Acest proiect este implementat initial doar în școlile și liceele din Municipiul Satu Mare, urmând ca ulterior să fie cuprinse în proiect și scolile din întreg Județul Satu Mare.

La finele saptămânii viitoare vom comunica următoarele unități școlare unde se va derula proiectul.

Manager general, Opris Gabriela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.