Ultima actualizare: ieri, 23:01
Locale

Alertă de gripă porcină la Satu Mare. Suspectul, izolat la Boli Infecțioase

gripa porcina satu mareUn sătmărean suspectat de gripă porcină se află internat și izolat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani din Batarci, care a fost internat în spital în cursul zilei de azi.

Potrivit celor afirmate de prefectul Eugeniu Avram, în urma analizelor făcute de medicii sătmăreni, s-a confirmat faptul că bărbatul internat are gripă de tip A. ”Imediat ce s-a confirmat faptul că pacientul suferă de gripă de tip A, am decis, împreună cu medicii, să fie tratat ca și cum ar avea gripă porcină AH1N1. Pacientul a fost izolat față de ceilalți internați și i se administrează un tratament adecvat. De asemenea, în cursul zilei de azi au fost prelevate probe de la pacientul suspectat de gripă procină și trimise la București, la Institutul Cantacuzino, pentru analize. Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil, probabil în cursul zilei de azi, să primim răspuns la probele trimise la București”, a precizat prefectul Avram.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai adăugat că dacă se va confirma faptul că sătmăreanul suferă de gripă porcină vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca boala să nu se extindă, în caz contrar, urmând a fi tratat de gripă de tip A.

Odată cu izolarea pacientului, și s-a dispus folosirea de către personalul medical şi auxiliar din secţie a echipamentului de protecţie adecvat și folosirea dezinfectantului pentru mâini obligatoriu înainte şi după intrarea în rezervă.

Măsura suplimentară de securitate pentru eventuala gripă porcină a fost luată și pe considerentul că localitatea Batarci se află foarte aproape de granița cu Ucraina, iar legăturile dintre români și ucraineni sunt frecvente. Cum în țara vecină există în acest moment o epidemie de gripă porcină, autoritățile sătmărene au decis luarea, în mod preventiv, a acestor măsuri.  

10 comentarii

 1. sula de la prefectura Răspunde

  Ce alarma-ti populatia domnule prefect daca nici nu e confirmata gripa, vedeti-va de treaba, ascultati cetatenii in audiente, constituitii comisii si trimite-ti memorii la bucuresti, a si angajati-va si avocat ca aveti dosar de cercetare penala doar nu ati uitat de el nu.

 2. cornel Răspunde

  Mai pasula in romania nu e ok daca se munceste? Mai bine te ar manca gripa porcina pe tine si sa nu mai fi atat de dobitoc sa vorbesti aberatii,ce are virusul cu un dosar fabricat de dna la comanda fara probe pertinente si concludente,de abuzuri ai auzit pasula?

 3. Cata Manelistul Răspunde

  Ha ha ha ci ca gripă porcina! !!gargara de doi lei pentru intreaga populație proasta si spălată pe creier din Romania.

 4. @cornel Răspunde

  Asculta mai lipitor de afise rosii ce esti, ce munceste ala de il lauzi asa tare, transmite la Bucuresti memorii cereri si alte cele ca in rest freaca menta, sau io freaca alta, ca aveti acolo la partid destule care le freaca sefilor, in rest cercetare usoara.

  • cornel Răspunde

   mai cornelas vezi sa nu ti o frece tie virusul si sa te duci pe cealalta lume ca pe asta vad ca, consumi oxigen degeaba!

  • enache Răspunde

   daca tu freci menta si tai frunze la caini toata ziua, asta nu inseamna ca toti fac la fel

 5. Toatese platesc Răspunde

  govorila asteapta virusul. plodu de razvanel si odraslele lui si asa au boala de sange si is obisnuiti cu bolilele. Odata m..ti nu vor mai fura!

 6. ionut Răspunde

  toate se platesc vezi ca se invarte morisca si impotriva ta

 7. Toatese platesc Răspunde

  @ionut. Cand vad ca un babalac care a facut evaziune de zeci sau sute de miliarde LA MIRCEA, prost…tie si care a dat contracte la Tehnic Assist preferential MERGE LA BULAU SI I SE CONFISCA AVEREA, poate atunci ma voi gandi la morisca!

 8. curios Răspunde

  Mai , oare nu-i dr DOREL COSTEL COICA , celebrul nostru primar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.