Ultima actualizare: ieri, 21:22
Locale

Elevii de la CN „Ioan Slavici”, instruiți pentru a salva vieți

prim ajutor ioan slaviciPeste 100 de elevi ai Colegiului Național „Ioan Slavici” au participat activ miercuri, 3 februarie, la cursurile de acordare a primului ajutor susținute de Dr. Cristian Pintea, reprezentantul Crucii Roșii din Satu Mare. Elevii CeNeISti au aflat că primul ajutor nu este necesar numai în situaţii critice, ci şi în situaţii de zi cu zi, în cazul unor accidente casnice sau îmbolnăviri subite ale persoanelor apropiate.

În cadrul cursurilor, elevilor li s-a explicat care sunt pașii de urmat în cazul în care sunt martori ai unui accident rutier și cât de important este să știe să acorde primul ajutor în mod corect până la sosirea ambulanței. De asemenea, liceenii au avut ocazia să exerseze manevra Heimlich, manevra de resuscitare cardio-respiratorie și poziția laterală de siguranță.

prim ajutor iaon slavici 2

Tot în cadrul acestor cursuri elevilor li s-a explicat ce trebuie să facă în cazul în care se confruntă cu situații de intoxicații, hemoragii, fracturi, înec, hipotermie, sufocare, etc. Activitatea s-a bucurat de un mare succes pentru că elevii s-au arătat dornici să fie cetățeni activi și implicați în viața comunității. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Executările silite din Satu Mare au ajuns și pe Facebook. Aviz amatorilor de chilipiruri

Sătmărenii care vor să facă o investiție în imobiliare pot găsi apartamente ieftine chiar pe Facebook. Asta datorită faptului că...

Închide