Ultima actualizare: azi, 21:32
Locale

Octavian Petric: Vrem o menţinere a unităţii partidului, nu vrem bisericuţe! (VIDEO)

octavian petric (16)Deputatul Octavian Petric a susținut astăzi prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte interimar al filialei judeţene a PSD Satu Mare, prezentând câteva din obiectivele sale. Obiectivul principal al filialei PSD este câștigarea alegerilor locale din 2016, în principal Primăria Satu Mare. Petric a anunţat că vrea să democratizeze partidul.

“Vreau în primul rând o menţinere a unităţii partidului, nu vrem să se creeze tot felul de bisericuţe, de aia dorim să avem o unitate, să ne continuăm targetul care vrem să-l câştigăm în alegerile din 2016. Numai aşa vom reuşi să câştigăm alegerile în 2016. Suntem cel mai mare partid din partidele româneşti din Satu Mare. Primul proiect de viitor este menţinerea unităţii partidului, apoi am dori să câştigăm alegerile locale în cât mai multe comune şi oraşe. Dar, o atenţie deosebită vrem să o acordăm în municipiul Satu Mare. Apoi vrem democratizarea la nivelul tuturor structurilor al partidului. Deci, dreptul la opinie a fiecărui membru. Fiecare membru să-şi poată să spună opinia, să aibă această posibilitate, chiar dacă sunt critici. Probabil că ele sunt constructive şi putem să le luăm în calcul. S-ar putea să ne aflăm la un moment dat să greşim, să ne abatem de la ideile bune, şi atunci vine un coleg, critică, şi trebuie să o luăm în considerare. Pe urmă vrem promovarea oamenilor pe criterii de competenţă, valoare, credibilitate şi apreciere din partea comunităţii de unde provin dânşii. Cam ăstea sunt principalele proiecte de viitor pe care ni le propunem împreună cu Dorel Coica şi sperăm în 6 iunie să tragem o linie şi să vedem cât de multe am realizat din ce ne-am propus”, a spus noul preşedinte interimar al PSD Satu Mare.

Primarul Dorel Coica, fost preşedinte interimar al filialei judeţene a precizat că l-a propus pe Petric pentru această funcţie întrucât el se va concentra pe campania pe municipiul Satu Mare deoarece vrea un nou mandat.

“Era un volum extrem de mare de muncă şi ţinând cont că sunt extrem de mulţi candidaţi de etnie română la conducerea primăriei lupta va fi extrem de intens, mai ales că mulţi dintre ei au şi multă experienţă în domeniul acest. Pentru mine ar fi fost extrem de dificil să fiu şi în municipiu dar să ajung şi la Supur, la Bârsău, la Cămărzana, Urziceni, Berveni, unde avem organizaţii. Atunci am propus ca cel mai bine ar fi ca această organizaţie să fie preluată de Tavi Petric, el este parlamentar, el nu este în perioada de alegeri, parlamentarele fiind în noiembrie. Dânsul are acum activitatea de sprijin pentru toate organizaţiile din judeţ. I-am propus să preia interimatul pentru că are disponibilitate, are timp şi poate să fie în fiecare localitate, în contextul în care dânsul în toamnă va fi pe lista pentru Camera Deputaţilor şi are nevoie de voturi din tot judeţul Satu Mare”, a spus Dorel Coica.

El a ţinut să precizeze că nu a fost detronat, ci chiar el l-a propus pe Petric.  

“Nu s-a întâmplat să fiu detronat, sau alte discuţii. Noi facem echipă extrem de bună, o să căutăm să îmbinăm activitatea municipiului cu cea din judeţ şi împreună să scoatem un scor. Avem un singur ţel, Primăria municipiului este cel mai important ţel, că odată cu câştigarea primăriei avem şi consilieri locali şi putem să trimitem şi în Consiliul Judeţean foarte mulţi consilieri, cum am făcut în 2012”, a mai spus Coica.

Cei doi au dat asigurări că PSD are oameni pregătiţi să ocupe funcţii de conducere şi că listele vor fi finalizate cât de curând.

“Unele partide au intrat deja în campanie electorală. Noi, PSD-ul, din păcate, încă nu am reuşit să finalizăm listele cu candidaţi la consiliile locale, la Consiliul Judeţean, sau al primar, în toate comunele”, a spus Petric.

“Avem candidaţi redutabili şi oameni foarte buni profesionali şi politic. Rapid o să finalizăm şi o să intrăm în grafic. Probabil că şi perioada aceasta de instabilitate a dus la înârzierile acestea, dar acum organizaţia este foarte stabilă, dl Petric a fost ales prin vot deschis”, a adăugat Coica.

17 comentarii

 1. alt ion Răspunde

  Sunteti un om cu vorba buna si sper sa reusiti sa tineti echipa unita pentu campania grea ce urmeaza. DOAMNE-AJUTA!

 2. Marius Răspunde

  Dragnea daca a venit nu a mai adus bani cu el? Ca nu demult, Satu Mare avea alocata ce amai mare sunma din tara, pe locul doi…ee unde sunt banii?

 3. Adi Răspunde

  Semidoctu de petric nici vorbi corect romaneste nu stie macar olteanu libidinos are cuvintele la el.

 4. Hhhhh Răspunde

  “democratizarea partidului?” Sa intelegem ca pana acum nu era democratie in Partidul Social si DEMOCRAT???

 5. adi Răspunde

  Felicitări d-le Petric sunteți un om deosebit bine ne-ati scăpat Coica .

 6. danut Răspunde

  Mai baieti voi sunteti foarte buni se criticat lumea!tin sa va anunt ca acest om Petric cum ii spuneti voi a avut o gramada de proiecte pt Satu Mare si a adus o gramada de bani in judet!fata de voi cei de la pnl care stiti doar sa jigniti!cand o sa faceti mai mult ca acest om pt acest judet va astept aici cu comentarii!

  • Hadrian Răspunde

   Danut lingaul consilier sef al kui Tavisor Petric. Pai domnle sa nu uitam cum mare deputat il lucra pe Dragnea pe la spate impreuna cu tovarasul Zgonea de la Bucuresti! Doar Zgonea se vede presedinte de partid la nivel national..

   • danut Răspunde

    Nu stiu daca toata lumea e lingau ca si cei care comenteaza!in fine multumesc!aici dai dovada ca ai cei 7 ani de acasa!chiar de aia il apar pe domnul deputat in fata voastra care sunteti oameni de nimic pentru ca stiu ca ajuta pe toata lumea!

   • danut Răspunde

    Banuiesc ca tu esti tot un lingau doar ca din alta tabara de stii asa bine ce se intampla!

 7. adrian Răspunde

  Domnule deputat va multumim ca ne reprezentati cu cinste si onoare la nivel central!judetul nostru are nevoie de oameni ca dumneavoastra!suntem alaturi de dumneavoastra!mult succes!

 8. Romica Răspunde

  Domnule Octavian nu dati impoetanta acestor oameni care nu fac nimic pt acest judet doar stau pe net si critica!sunt oameni fara caracter care au impresia ca ae ridica si sunt mai importanti jignind pe altii!noi va iubim si va multumim pt tot ce faceti pt noi!bafta!

 9. robin Răspunde

  Va dorim mult succes si va iubim!suntem alaturi de dumneavoastra!iar astia cu comentariile negative la adresa dumneavoastra sunt pn-listi 100%!dar ma intreb de ce nu au iesit cu comentarii cand guvernul boc a taiat salarii,pensii,au inchis spitale si etc!va iubim domnule deputat!

 10. :) Răspunde

  vorba tovarasulu sau Govor…..Petric vrea dar pacat ca nu poate!:)))

 11. Urs Marian Răspunde

  As dori sa-l felicit pe noul presedinte Petric, dar nu am un motiv sau exemplu pentru ce sa-l laud sau felicit! Doar o intrebare am si adica sa ne spuna tovarasul Petric cum impreuna cu sotia Anisoara si-au luat doctoratul in Republica Moldova? Ce fel de doctori sunteti voi?

 12. ioana Răspunde

  Domnule deputat tin sa va urez mult succes!nu luati in seama vorbele de prost gust a unor tarani!noi suntem alaturi de dumneavoastra!

 13. sorin Răspunde

  Domnule Petric oamenii va iubesc pentru ceea ce a-ti facut pentru ei nu pentru criticile pe care le fac poate chiar si unii membri de partid!nu este om sa multumeasca pe toata lumea!noi cei care va cunoastem suntem mandri de dumneavoastra!mult noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Șezătoarea oșenească de Dragobete la Negrești

Muzeul Țării Oașului și Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş organizează miercuri, 24 februarie 2016, la casa șezătorilor (han) din incinta...

Închide