Ultima actualizare: ieri, 19:42
Locale

Prăpăd în traficul sătmărean. Bețivii fac legea pe drumuri

etilotest1Participanții la trafic din județul Satu Mare fac tot ce le stă în putință ca să încalce, cât de mult se poate, regulile de circulație. Dovadă în acest sens stau și sancțiunile date de polițiștii rutieri sătmăreni în cursul zilei de duminică, care au suspendat zece permise de conducere pentru consum de alcool și au întocmit patru dosare penale pentru același motiv. 

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de  14 435  lei. Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere, din care nu mai puţin de 10 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În patru situaţii au fost întocmite  dosare penale pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, Ioan  C., de 53 ani, din Satu Mare, a fost identificat în timp ce circula cu un autoturism  pe Podul Decebal din municipiu, având o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În oraşul Livada a fost depistat un conducător auto la volanul unui autoturism, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Etilotestul a arătat în cazul lui Vasile C., de 24 ani, din Satu Mare, o concentratie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe strada Iuliu Maniu din municipiul Satu Mare, a fost depistat Ciprian M., de 35 de ani, din Satu Mare, care  a condus un autoturism în timp ce se afla sub  influența băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,91 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În acelaşi context, a fost oprit pentru control, pe strada Mircea cel Bătrân, şi Ionel L., de 31 de ani, din Satu Mare, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal conform  articolului 337 din codul penal, care sancţionează  refuzul unui conducător de vehicul de a se supune  prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Un comentariu

  1. Unu' Răspunde

    Miliția doarme ….
    Stă în schimb la pândă pe contrasens în stațiile de autobus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.