Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Carnavalul personajelor din opera lui Creangă, la Biblioteca Județeană

biblioteca-judeteanaBiblioteca Judeţeană Satu Mare, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit nr. 1 Satu Mare, îl omagiază marți, 1 martie, pe îndrăgitul povestitor Ion Creangă. Sub genericul ”Carnavalul personajelor din opera lui Creangă”, evenimentul va fi găzduit de Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 1600, în Sala festivă.

Recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice ”Amintiri din copilărie”. Copiii, dascălii și bibliotecarii din întreaga țară omagiază 179 de ani de la nașterea îndrăgitului scriitor.

Această activitate se înscrie în calendarul proiectului educațional ”Scriitori celebri în literatura română”, inițiat de GPP nr. 1, Biblioteca Județeană Satu Mare și susținut de Inspectoratul Școlar Județean.

Inițiatoarele proiectului, doamnele educatoare Katalin Weibel și Hajnalka Rusu și bibliotecar Rodica Toduț, își propun să repună în drepturi cartea și biblioteca, prin readucerea în atenția copiilor și părinților lectura, izvor de cunoaștere și visare fără egal.

”Într-o lume dinamică, aflată într-o continuă schimbare, e necesar să conștientizăm oportunitatea implicării comunității locale în procesul de formare a copiilor. Pe lângă alte instituții, Biblioteca Județeană Satu Mare încurajează și susține grădinița în realizarea obiectivelor prioritare: pregătirea copiilor pentru o integrare socială adecvată și pentru o integrare școlară rapidă.”, a declarat Katalin Weibel, profesor învățământ preșcolar.

La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor inițiatoare, preșcolarii din grupa mare, părinții și bunicii acestora, fiind un bun prilej pentru a întâmpina primăvara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.