Ultima actualizare: azi, 10:19
Locale

Prefectul va înainta Guvernului propuneri de modificări legislative privind procedurile de autorizare

prefectul la CareiCa urmare a noilor proceduri instituite de autorităţile locale pentru eliberarea Acordului sau a Autorizaţiei de funcţionare, serviciile deconcentrate ale ministerelor sunt puse în situaţia de a elibera documente chiar şi pentru activităţi care nu necesită reglementare specifică. De asemenea, activitatea funcţionarilor este supraîncărcată ceea ce duce la un blocaj al instituţiilor în eliberarea acestor avize sau autorizaţii şi pe bună dreptate produce nemulţumire în rândul cetăţenilor şi al mediului de afaceri.

În acest context, prefectul Eugeniu Avram a convocat azi, în sala de şedinţe a Primăriei Carei, o întâlnire care a avut ca scop clarificarea procedurilor de reglementare a activităţilor economice, atât de primării cât şi de autorităţile de reglementare. În cadrul acestei întruniri au participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs alături de primari şi reprezentanţi ai comunelor din zona Carei, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SOMEŞ Satu Mare şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Prefectul Eugeniu Avram a dispus organizarea de urgenţă a unei şedinţe cu responsabilii de urbanism şi reglementare de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritorială în vederea clarificării spaţiilor respectiv a activităţilor economice care necesită reglementare specifică. Totodată va fi constitui un grup de lucru la nivel judeţean care va înainta  Guvernului, propuneri de modificări legislative care să clarifice procedurile de autorizare, competenţele de reglementare. Prefectul a cerut celor prezenţi colaborare instituţională, responsabilitate şi profesionalism pentru deblocarea acestei situaţii.

 

3 comentarii

  1. DEX Răspunde

    PROFESIONALISM =cuvant cu caracter tehnic foloit intr-o anumita profesie. A actiona cu profesionalism pentru propunri legislative ?

  2. gusti Răspunde

    Dex invata sa scrii in primul rand si pe urma sa te dai smecher,n ai mai auzit de profesionalism? Sa ti exerciti profesia cu profesionalism ce te coiesti asa,mare chestie de parca ai trai in deal!

  3. veterinar Răspunde

    vorba multa si nimic concret. au avut curiozitatea cei de la DSP sa se uite pe geam si sa vada cum arata blocul primariei carei unde se percep chirii pentru grupuri sociale cu sobolani ??? dar la dapostul de noapte de langa au intrat? exista cumva aviz de la pompieri pentru cele 4 camere monitorizate de vice???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Tâlharii din Nadișu Hododului au fost arestați. Aceștia au bătut un bătrân și i-au furat banii

Poliţiştii sătmăreni au identificat şi prins patru tineri bănuiţi că ar fi comis o tâlhărie în seara zilei de 3...

Închide