Ultima actualizare: azi, 16:20
Locale

Prefectura începe pregătirile pentru alegerile locale

SAMSUNG CSCÎn cadrul unei videoconferințe organizate marți, 23 februarie 2016, de la ora 09,00 la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu toate Instituțiile Prefectului din țară, s-au prezentat noii prefecți, printre care și domnul Radu Bud, noul prefect al județului Satu Mare. La sediul Instituției Prefectului-județul Satu Mare au fost prezenți alături de prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, șefii structurilor județene din MAI precum și șefii serviciilor din cadrul Instituției Prefectului-județul Satu Mare. Ministrul Afacerilor Interne, domnul Petre Tobă i-a felicitat personal pe cei învestiți în noua funcție, le-a dorit succes și i-a asigurat de sprijinul din partea conducerii MAI.

După prezentarea noilor prefecți, în cadrul videoconferinței s-a discutat despre pachetul de hotărâri de Guvern adoptat în ședința de Guvern din data de 11 februarie 2016 privind pregătirea și organizarea alegerilor locale din data de 5 iunie 2016, despre rolul prefecților în organizarea procesului electoral, colaborarea extrem de importantă între prefect și subprefect pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a alegerilor. În cadrul videoconferinței au mai fost prezentate măsurile privind acoperirea deficitului de personal din structurile MAI. La finalul videoconferinței, prefectul Radu Bud a declarat că luni, 22 februarie 2016, a discutat déjà cu șefii serviciilor din Instituția Prefectului-județul Satu Mare primele aspecte cu privire la calendarul și termenele referitoare la organizarea procesului electoral.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit luni, 22 februarie 2016, cu reprezentanții regionali și județeni ai Autorității Electorale Permanente(AEP). Prefectul a apreciat că o dată cu preluarea unor atribuții de către AEP se va elimina orice suspiciune de subiectivism în privința desemnării președinților secțiilor de votare, iar funcționalitatea aplicației online care va semnala în timp util orice comitere a infracțiunii este o măsură certă de combatere a votului multiplu.

 Sursa: Prefectura Satu Mare

3 comentarii

 1. Gheorghe Răspunde

  Super! Da’ Babtan mai e mare director de cancelarie, sau prefectul l-a schimbat stiind ca are dosar pentru trafic de influenta?

 2. roby Răspunde

  plagiatorul toba le a urat succes la pnlizare:))

 3. roby Răspunde

  vad ca tot veterinarii au ramas la prefectura, veterinaru de zeicu fara doctorat e mai bun?, a inceput pnlizarea!
  ghorghiu: noi nu i schimbam pe ai lor cu ai nostrii hmmm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.