Ultima actualizare: azi, 09:49
DRM
Locale

Problemele fermierilor sătmăreni, în atenţia europarlamentarului Daniel Buda

Romeo Nicoara, Daniel Buda, Adrian Cozma (7)Europarlamentarul PNL Daniel Buda a avut astăzi o serie de întâlniri cu fermierii din județul Satu Mare, cărora le-a ascultat problemele dar le-a dat şi unele sfaturi şi i-a informat cu privire la politicile europene din domeniul agriculturii. Alături de cei doi copreşedinţi, Romeo Nicoară şi Adrian Cozma, europarlamentarul a susţinut o conferinţă de presă.

Deputatul Romeo Nicoară a explicat că programele agricole sunt extrem de importante pentru dezvoltarea judeţului, motiv pentru care în programul electoral al PNL la nivel local vor fi cuprinse o serie de măsuri, precum desfăşurarea unei campanii de informare a fermierilor.

În cuvântul său, Daniel Buda le-a transmis fermierilor că şansa lor pentru a fi competitivi pe piaţa europeană este să se asocieze şi să acceseze programe.

După întâlnirea de la Satu Mare el a descoperit câteva nereguli, motiv pentru care a solicitat public miniştrilor Agriculturii, Finanţelor şi Justiţiei să ia măsuri urgente.

Solicit public ministrului Agriculturii şi ministrului Finanţelor să facă tot ceea ce este necesar ca de îndată asociaţiile şi cooperativele agricole să beneficieze de scutirea de impozite pe cei cinci ani de zile prevăzute în lege, dar care nu se regăsesc în codul Fiscal. Este inadmisibil să existe o astfel de fractură de logică în prevederile legale pe care le avem în spaţiul juridic de astăzi şi aceşti fermieri. Noi tot le spunem şi de la Comisia Uniunea şi de la Uniunea Europeană să se asocieze pentru că sunt facilităţi din punct de vedere fiscal şi în România să nu poată să beneficieze de astfel de facilităţi. În caz contrar, mă văd nevoit să sesizez Comisia Europeană pe acest subiect“, a spus Buda.

El a arătat că în aceste condiţii, fermierul român este dezavantajat faţă de cel din Spania sau Italia, fapt care nu face altceva decât să mărească decalajul dintre state.

Europarlamentarul a mai spus că solicită public ministrului Agriculturii să modifice hotărârea de guvern care nu permite accesul la fondurile europene a fermierilor care se judecă cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale,  explicând că aceştia trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie şi că majoritatea proceselor sunt cauzate de schimbarea ghidurilor de finanţare. Daniel Buda mai solicită ministrului Justiţiei să renunţe la o notă internă din Registrul Comerţului care prevede că întreprinderile individuale nu se pot asocia cu SRL-urile.

Europarlamentul şi-a exprimat nemulţumirea şi cu privire la documentaţia stufoasă pe care trebuie să o completeze un fermier român, arătând că dacă la noi o astfel de cerere are 100 de pagini în alte ţări cererea are doar cinci foi.

16 comentarii

 1. Kai Răspunde

  Cel mai activ europarlamentar ! Felicitări !

 2. adi Răspunde

  Serios doar acum sa trezit ca sint fermieri cind vin alegerile pina acum unde a fost a dormit linistit pe salariu de 20 mii euro la Bruxel

  • Înțelegi? Răspunde

   Informează-te corect domnule. Tot ceea ce face postează pe net, are transparență. Te rog nu vorbi dacă nu ști !

 3. androne Răspunde

  Dl Buda erați un om serios cum va pătați imaginea cu asemenea ciurucuri.

 4. polgar Răspunde

  Niște papagali plini de fumuri ,nu va votam nici dacă ne dați țigări gratis.
  Dormeo & Țigareo .

 5. codruț Răspunde

  P.N.L-ul avea o sansa sa obtina voturi la alegerile locale ,dar cu asemenea candidati slabi asupra cărora planează suspiciuni de corupție nu mai votează nimeni cu ei.

  • gina Răspunde

   postacii psd vorbesc de coruptie, si culmea obrazniciei o arunca in curtea PNL, ati uitat de Govor? de prefectul psd ist demis pt ca e urmarit penal..de Hrebenciuc de miruitu Sova sau drumurile invinuitului Ponata la DNA> Sunteti in eroare un avocat nu poate profesa daca ar avea probleme cu legea. POSTACII COI CA CA!

 6. Constantin Răspunde

  Ginuta prefectul a fost demis de frica pnlistilor si de prea Bun.totul a fost o inscenare din partea pnlistilor pt a l scoate de pe sine pe prefect,dar iese kktul la suprafata si apoi sa te vad ginuta cum o sa sugi cogeacu la psdisti si stai linistita ca urmeaza ai Tai in frunte cu Sasu penalu(700.000€) pe care nu i poate justifica anda srl abonata la bani publici prin smenuri, Cozma traficantu de tigari care umple gropile cu cartuse de tighi, D zeu nu doarme ginuta draga lingatoare de cururi pnliste

  • george Răspunde

   veti vedea ca atunci cand domnul Govor va fi dovedit nevinovat, si domnul Eugeniu Avram va scapa de aceste acuzatii mincinoase

   • CALIN Răspunde

    totul a fost o inscenare la adresa lui avram, pusa la cap de cei doi din imaginea de mai sus fara buda (wc) bineinteles si regizorul principal SASU CRISTIAN de la ITM, el a vrut sa ajunga prefect si nu a stiut pnl ul cum sa scape de avram doar cu un dosarel, dar uite ca pasenta nu le a iesit ca a ajuns Bud prefect si nici cu dosaru nu vor iesi bine, caci hotul striga hotul, morisca se intoarce si CINE SAPA GROAPA ALTUIA CADE EL IN EA

 7. onaka Răspunde

  Dintr-o formațiune eleganta și distinsa acest partid a ajus o grupare de mafioți și penali.
  Oamenii din fruntea partidului sunt suspectați de acte de corupție și diferite fraude cu bani publici.
  Votam Horea Anderco.

 8. Dragon Răspunde

  PNL Satu Mare este cea mai dezbinata formațiune! Dacă Criști Soponos a ajuns eminența cenușie a partidului, va dați seama cam pe unde am ajuns! La genunchiul broaștei! Urmează, evident, urgia alegerilor locale! După care se întoarce victorioasă, doamna Andreea Paul ca să facă ordine!

 9. Cristi Răspunde

  Dormeo este o nulitate !nu cunoaste judetul sm!!! Doarme in paucii statului ,e demn de mila Saracu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Adrian Ştef: Locuitorii nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef,  a criticat astăzi, într-o conferinţă de presă, activitatea guvernului Cioloş, în special anuţul...

Închide