Ultima actualizare: azi, 20:29
Locale

Adrian Ştef: Locuitorii nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor

Adrian Stef, Ovidiu Silaghi, Radu Ardelean (3)Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef,  a criticat astăzi, într-o conferinţă de presă, activitatea guvernului Cioloş, în special anuţul făcut despre reorganizarea administrativă a ţării care va duce la desfiinţarea judeţelor.

Ştef şi-a început pledoaria spunând că primarii din judeţ sunt speriaţi după o întâlnire avută cu premierul Cioloş, în care li s-a transmis că nu vor mai primi bani şi că ar trebui comasate unele comune.

Primarii sunt destul de speriaţi. Le-a explicat premierul că ar trebui comasate nişte comune, că ele nu pot să-şi susţină activitatea din încasările care le fac. În mod curios premierul nu vorbeşte să desfiinţăm prefecturile. Eu nu înţeleg de ce nu desfiinţăm prefecturile ca să facem economii de bani atunci? Adică iarăşi vorbim de descentralizare, dar inversă, iarăşi recentralizăm. Eu înţeleg că birocraţia de la Bruxelles poate asta îi solicită şi dl. prim ministru aşa e obişnuit şi nu-l interesează ce se întâmplă cu autorităţile locale. Eu chiar cred că interfaţa unei comunităţi este primarul, el cunoaște foarte bine greutăţile cu care se confruntă acea comunitate şi prea puţin ştie prefectul, un ministru, sau premierul dacă vrea să ne gândim la regionalizare, un guvernator. Când va ajunge un guvernator la Babţa, sau în Săuca sau în alt sat de aici de la noi din judeţul Satu Mare şi să-i cunoască problemele? Sau cel puţin o dată să treacă pe uliţele acelui sat“, a afimat Ştef.

Preşedintele CJ a făcut o serie de asemănări între guvernul PDL şi cel al premierului Cioloş.

Eu cred că în momentul de faţă ne confruntăm cu aceeaşi dorinţă a PDL-ului care am mai întâlnit-o şi în vechea guvernare Boc, comasări de comune dar desfiinţări de spitale. Nu a fost vorba de a găsi soluţii, de a sprijini comunităţile, ba s-au făcut numai pe criterii politice pentru că numai primarii PDL au primit atunci bani şi susţinere, dar tăieri de salarii şi de pensii au fost. Am împrumutat ţara, dar nu se regăseau acei bani în investiţii. Vreau să spun că primarii sunt extrem de îngrijoraţi pentru ce se întâmplă, vorbea premierul de regionalizare. Sunt perfect de acord, dar să stăm de vorbă pe această temă şi să vedem dacă soluţia nu ar fi descentralizarea, şi să dăm niște competenţe în regiune şi să desfiinţăm din aparatul birocratic de la nivel naţional. Sunt  foarte multe agenţii, regii, care funcţionează la nivel naţional, şi poate am putea să dăm competenţe către regiuni, către judeţe, dar nicicum să desfiinţăm judeţele. Putem să facem oricând un sondaj pe această temă. Am mai avut discuţia asta, locuitorii nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor, pentru că cu cât ai mai departe reprezentantul tău din administraţia locală, reprezentantul tău care se ocupă de tine, ei se gândesc că toate acele autorizaţii, avize trebuie să le obţii de la Cluj. Nu sunt de acord oamenii cu desfiinţarea județelor. Acest lucru l-am mai testat odată. Acum vine iarăşi premierul cu o asemenea propunere. Ştim bine că PDL-ul a a fost preocupat şi cu împărţirea episcopiei la Satu Mare“, a mai spus Ştef.

Liderul ALDE este de părere că în acest momente Guvernul ar trebui să se concentreze pe lansarea ghidurilor pentru programele cu finanțare europeană, existând riscul ca în acest an România să nu atragă niciun euro de la Uniunea Europeană. 

10 comentarii

 1. Kotou Răspunde

  Tu nu ești normal ? Știe toată lumea ca ai absolvit FSPAC, da nu te-a văzut nimeni, niciodată la facultate !
  Cum poți vorbi pentru primari, când sunt convins ca nu ai vorbit cu ei, iarăși ei nu au vorbit cu cetățenii. Regionalizarea trebuie sa se întâmple, mai devreme sau mai târziu!
  Vorbește mai bine si tu pe puncte, pro si contra, nu devia de la subiect, pentru ca ești pe lângă subiect !
  numa manipulare, îmi pare rău ca te-am votat, zeroule.

 2. florica Răspunde

  Dute dracu de jigodie tie frica ca nu ai sa prinzi ciolanul cu cit mai putine comune cu atit mai mare oportunitatea de dezvoltare boule se vede ca ti-ai facut scoala schimbind valuta in piata !1

 3. votant Răspunde

  Dacă continuați cu Radu Ardelean numărul de voturi o să scadă din ce in ce mai mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • satmarean Răspunde

   bai votant analfabet! ca co e cacofonie si suna de parca ti-ar puti gura. cand vorbesti mai scoti cate una ca esti tembel dar cand scrii evit-o. Boule!

 4. Sătmărean Răspunde

  Silaghi, Ștef, cum stați cu șoseaua de centură, cu podul? Vine campania electorală și iarăși vreți să ne duceți cu preșul. Chiar nu vă este rușine?

 5. Sulea Răspunde

  Acum nu vor apuca ca vor face centura la BECIUL DOMNESC

 6. Govorelu, govorelu, hai la joc Răspunde

  Sunt mandru de Stef! Toate minciunile, prostiile si smenurile le-a invatat de la mine! Te iubesc, Stef!

  Semnat,
  Govorel

 7. intrebare ? Răspunde

  de ce nu posteaza nimeni in nume propriu?
  de ce nu are nimeni curajul sa zica eu sunt si am aceasta nemultumire ?
  folositi nume si conturi false pentru a comenta un articol in scopul de a jigniti
  va plangeti ca nu aveti? munciti in plm si lasati comenturile aiurea

 8. Norick Răspunde

  Si eu am o @intrebare : oare Tu de ce nu folosesti numele propriu ? Fii Tu un exemplu ,iar daca totusi folosesti un Nickname,las-o balta ideile tale sofisticate de 2 lei. 😛 😀 🙂
  P.S. pentru limbaj nici macar 1 leu nu meriti… 😀

 9. Intrebare Răspunde

  Invata sa scrii si vorbeste de limbaj .
  Iar la partea cu banii cred ca oricum nu ai sa mii dai asa ca nu ma straduiesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.