Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Școala de Arte Satu Mare s-ar putea muta în fosta ”Cantină a partidului”

scoala de arte bilantPreședintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a afirmat azi că sediul Școlii de Arte Satu Mare s-ar putea muta din actuala locație la fosta ”Cantină a partidului”, unde, în prezent, funcționează un local de alimentație publică. Cel mai probabil, mutarea s-ar putea face la toamnă.

Președintele Ștef a declarat, la prezentarea bilanţului Şcolii de Arte, că instituția pe care o conduce a câștigat în instanță, astfel că imobilul cunoscut de sătmăreni drept fosta ”Cantină a partidului”, aflată în vecinătatea Muzeului Județean, se află acum în proprietatea Consiliului Județean.

”Am convenit cu cei care folosesc în prezent acel spațiu că vor rămâne acolo până în septembrie, cât timp au fost angajate diferite evenimente. Deja încercăm să ne gândim de a-i da o utilitate acestui spațiu. Ca și o primă propunere, să amenajăm acea clădire și, dacă este propice spațiul, să mutăm Școala de Arte în acel spațiu. Vom înființa, astfel, un centru multicultural, Muzeul Județean fiind în imediata vecinătate, aproape fiind și Centrul de Creație, și vom reamenaja și acest spațiu pentru că toată curtea este în proprietatea județului. Eu cred că clădirea respectivă este destul de mare și dacă este propice, să mutăm Școala de Arte. Eu văd acea clădire foarte potrivită pentru Școala de Arte”, a spus Ștef.

Se mai are în vederea amenajarea curții și ridicarea în incintă a unei scene pe care cursanții Școlii de Arte să poată organiza diferite spectacole pentru sătmăreni. 

Directorul Școlii de Arte, Mircea Deac, a afirmat că va analiza situația propusă, va inspecta clădirea și, dacă este potrivită ca sediu, atunci își va da girul ca instituția să se mute în noul spațiu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.