Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Târgul Mărţişorului Tradiţional de la Negreşti-Oaş s-a bucurat de succes (FOTO&VIDEO)

targ martisor traditional negresti oas6Cea de a patra ediţie a Târgului Mărţişorului Tradiţional de la Negreşti-Oaş, deschis oficial azi dimineață, s-a bucurat de succes atât în rândurile elevilor care au confecţionat mărțișoarele, cât şi în rândurile negreştenilor, care le-au cumpărat. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ și ONG-urile din oraş.

Lucrările a sute de elevi de la toate unităţile de învăţământ din oraş au fost expuse în cadrul acestui târg, fiecare instituţie de învăţământ având pregătit câte un stand. Majoritatea acestora au ales să confecţioneze mărţişoare tradiţionale, dar au fost şi cazuri în care tradiţionalul a fost împletit cu modernismul. Mărţişoarele au fost confecţionate în cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii din Negrești-Oaș utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse și încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului.

Aşa după cum spunea directorul Casei Orăşeneşti de Cultură Negreşti-Oaş, Natalia Lazăr, scopul evenimentului este acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialul artistic al copiilor prin realizarea unor creații artistice originale. “Obiectivele proiectului sunt stimularea creativităţii și dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească şi identificarea propriilor valori artistice și ale comunității din care fac parte”, a spus Natalia Lazăr.

Exponatele vor fi vândute pe durata târgului, banii încasați urmând a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat. Cele mai frumoase standuri vor fi premiate mâine de Primărie şi Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.