Ultima actualizare: azi, 14:43
Locale

Adrian Ştef, apel la comunitatea maghiară, după ce UDMR boicotează Zilele Judeţului (VIDEO)

Adrian Stef, Ovidiu Silaghi (12)Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a făcut un apel, astăzi, într-o conferinţă de presă, către liderii UDMR şi comunitatea maghiară, după ce aceştia au decis să boicoteze Zilele Judeţului.

Ştef a explicat că de mai mulţi ani se discută despre armonizarea Zilelor Judeţului cu Zilele Municipiului, unul din raţionamente fiind de ordin financiar.

Consiliul Judeţean va avea de gestionat căsuţele primăriilor din Centrul Vechi cu scena folclorică iar Primăria se va ocupa de scena cu muzică uşoară Consiliul Judeţean a trimis deja adrese către primării iar din cele 35 de răspunsuri primite până acum şapte sunt din comunităţi maghiare.

Dintre primăriile UDMR au fost şapte care au răspuns până acum eu am rămas surprins să văd că există această dorinţă a unui boicot a Zilelor Judeţului din partea UDMR-ului. Zilele Judeţului nu sunt ale UDMR-ului, ALDE sau PSD. Zilele judeţului sunt ale locuitorilor judeţului Satu Mare, indiferent de etnie, că vorbim de români, de maghiari, de şvabi. Vreau să fac un apel tuturor locuitorilor judeţului, acest eveniment este al nostru, este sărbătoarea noastră, nu este sărbătoarea UDMR-ului, a PSD-ului, a ALDE, sau PNL. Tocmai cum Consiliul Judeţean a sprijinit organizarea Zilelor Partium, nu o dată, sau a unui weekend în familie, şi cu toate că totul era branduit cu UDMR acolo, eu am văzut şi români care au fost la acel eveniment. Eu cred că nu ar fi bine să încercăm şi să politizăm în asemenea hal aceste evenimente pentru că vorbim de o colaborare din punct de vedere administrativ care există între Consiliul Judeţean şi primari, iar primarii UDMR sunt primarii acelor localităţi, nu numai a UDMR-ului, ci a tuturor, fie că vorbim de cetăţeni români, maghiari şi şvabi“, a spus Ştef.

El a spus că a fost sunat de prieteni maghiari revoltaţi de atitudinea UDMR, care vor să fie prezenţi la standuri să îşi reprezinte comunitatea.

“Mi se pare total nepotrivită această atitudine. Vreau să fac un apel şi către UDMR, acest eveniment este evenimentul nostru. Eu cred că un preşedinte de Consiliu Judeţean trebuie să unească, nu să dezbine pe criterii politice un judeţ. Fac un apel să păstrăm această sărbătoare, şi Ziua Oraşului şi Zilele Județului, exact cum am convieţuit până acum în armonie, bună înţelegere şi fără să amestecăm pe criterii politice aceste evenimente“, a declarat Ştef.

Preşedintele CJ a spus că pe lista Programului Naţional de Dezvoltare Locală a propus şi investiţii echilibrate, în toate comunele indiferent că sunt conduse de români sau maghiari. 

13 comentarii

 1. Ungurul Răspunde

  Auzi la el; fie ca vorbim de cetateni romani, maghiari, svabi ….. Dobitocule ce esti ! Doar tu si cumnatul tau sunteti ,, cetateni si maghiari”! Etnicii care traiesc in Romania sunt cetateni romani, dobitocule !

 2. Vaida A. Răspunde

  D-le Presedinte! Sa va fie rusine! Pana acum nici macar nu ati vrut sa luati in calcul sa existe o singura “sarbatoare” in loc de doua, iar cand vin alegerile v-ar conveni ca Ziua Judetului sa fie inaintea alegerilor locale. Desigur, nu politic, doar din respect pentru locuitorii judetului si municipiului. HA-HA-HA
  Dvs niciodata nu ati tinut cont de costuri. Ati externalizat toate serviciile pentru firme din judetul Maramures sa organizeze Zilele Judetului. Pentru bani mult mai multi fata de ce ar fi luat o firma din jud.SM. Asta da exemplu de presedinte de Consiliu Judetean. Si mai aveti tupeu sa vorbiti de incurajarea firmelor autohtone, si economii financiare…..
  Dupa ce va depuneti mandatul(oricum nu mai e mult), va propun sa va inscrieti la un curs de economie

 3. satmarean Răspunde

  Eu imi doresc centura si pod nu zilele judetului

  • Mateias Răspunde

   Satmarene…nevestele celor din poza sunt primele ce-si doresc centura….de cand nu mai este Nordica.

 4. Bálint Răspunde

  …..

 5. florica Răspunde

  daca si in acest an satmarenii ii mai aleg pe acesti doi penali inseamna ca ne meritam soarta !

 6. pinochio Răspunde

  …. iar vorbesti la partid despre consiliul judetean unde tu si mircica ati supt pina vi s-au creponat buzele. plecati o data dracului de acolo sa nu va mai vada satmareni ca sau saturat de voi

 7. Vali Răspunde

  Domnilor de la PortalSM, aici se poate spune chiar orice? Spuse in public, cele spuse in comenturile de la acest articol ar fi infractiuni. De ce lasati ziarul acesta sa fie umplut de bale de astfel de indivizi?

  • adi gherman Răspunde

   adica doar domnul stef are voie sa spune chiar orice oamenii nu la dumneavoastra chiar place sa fiti mintiti?

 8. emica Răspunde

  UDMr boicoteaza dar au fost buni banii dati de stef la zilele partium ca adunate toate aociatile romanesti nu primeasc atata [email protected]

 9. Sătmărean Răspunde

  Sunteți pe malul prăpastiei, Ștef și Silaghi! Încă puțin și dispăreți din peisajul politic!

 10. Sătmărean Răspunde

  Invenția lui Ștef, Zilele Județului, au constituit o risipire de bani publici. Daca era vorba de promovare a județului, nu se cheltuia cea mai mare parte din buget pe focuri de artificii, interpreți și formații din afara județului nostru.

 11. satmarean Răspunde

  Ștef, nu e frumos ce faci, prin intermediul lui Sulea cel “viteaz”, cu oamenii ce ți-au fost alături, chiar și în partidulețul, ALDE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Sondaj de opinie la Satu Mare. PSD şi ALDE încă în negocieri

Liderii ALDE Satu Mare, Adrian Ştef şi Ovidiu Silaghi, au declarat astăzi, într-o conferinţă de presă că în municipiul Satu...

Închide