Ultima actualizare: azi, 17:18
Locale

Bombă ecologică la Moftin. Ce au găsit polițiștii la o firmă din localitate

deseuri toxice moftinO adevărată bombă ecologică au descoperit ieri, în urma unui control, poliţiştii sătmareni specializați în regimul substanțelor periculoase, la o societate din Moftinu Mic.

În baza planurilor  de acțiune  derulate pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au efectuat controale pe linia respectării regimului produselor de protecție a plantelor și a deșeurilor periculoase.

În urma unui astfel de control, la o societate din localitatea Moftinu Mic, a fost identificată cantitatea de 162,5 litri deșeuri de produse de protecție a plantelor și ulei industrial față de care nu s-a luat măsura de eliminare totală, conform prevederilor legale.

În curtea aceleiași societăți se afla depozitată cantitatea de 1.000 kg îngrășăminte chimice, pentru care nu erau luate măsurile prevăzute de lege de asigurare și protejare față de orice sursă cu care dacă ar intra în contact, ar deveni inflamabile.

Polițiștii continuă cercetările asupra administratorului pentru infracțiunile de ”neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri,, și ” nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
După ce l-a luat la autostop, i-a furat flexul din mașină

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a furat din mașina celui care l-a luat la autostop drept răsplată....

Închide