Ultima actualizare: azi, 19:38
Locale

Fermierii sătmăreni își vând animalele fără acte. Ce au descoperit inspectorii DSVSA în târguri

targ de animaleFermierii sătmăreni nu țin cont de prevederile legale și își vând animalele prin târgurile din județul Satu Mare fără documente sanitare veterinare și fără notificarea medicului veterinar. De mai multe săptămâni, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare nu contenesc să aplice sancțiuni fermierilor care vând animalele fără acte.

Și în cursul acestei săptămâni, pentru același motiv, inspectorii DSVSA au aplicat șapte avertismente și o amendă în valoare de 600 de lei unor femrieri care și-au înstrăinat animalalele prin târguri, asta după ce săptămâna trecută au fost aplicate alte șase sancțiuni din același motiv.

De asemenea, inspectorii DSVSA recomandă sătmărenilor să evite achiziţionarea de produse de origine animală  – carne porc, vițel , vânat  – din locuri neautorizate sanitar veterinar, neexaminată sanitar veterinar, sau păstrată şi comercializată în condiţii necorespunzătoare.

2 comentarii

  1. Romanul Răspunde

    Matusa Floare si-a face Carnet si Pedigree + Chip la fiecare gasca, porc si vaca ce o are in curte si o vinde ca la pensia de 300 de lei, n-are de ales. Totul ca Petrica, cel care cumpara animalele sa fie sigur ca sunt de rasa pura si nu au nici o boala venerica. Asta vreti sa o ardeti acuma? Intr-o tara de Lumea a II-a veniti cu pretentii de Lumea I. Bravo! Nu uitati de salariile si pensiile de Lumea a III-a cand vorbiti de pretentiile de Lumea I. Bun asa? Adunatura de fraieri…

  2. costel Răspunde

    le rezolva iohannis si ciolanis prin bud si zeicu pe plan local stai linistit romanule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.