Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Îngrijorare pentru medicii de familie. Numărul virozelor, în creștere la Satu Mare

viroze, pneumonii, DSP Satu MareNumărul virozelor respiratorii și a pneumoniilor este în creștere la Satu Mare în ultimele patru săptămâni, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare. Acest lucru îi îngrijorează pe medicii de familie sătmăreni care abia reușesc să facă față numărului mare de solicitări venite din partea pacienților care suferă de aceste afecțiuni.

Astfel, dacă în săptămâna, 15 – 21 februarie erau înregistrate 1.196 de viroze în județ, acestea au crescut la 1.264 în săptămâna următoare, ajungând la 1.387 de cazuri în perioada 29 februarue – 6 martie. Numărul acestora cazuri a continuat să crească și în săptănâna 7 – 13 martie, ajungând la 1.407 la nivelul județului.

Mai bine de jumătate dintre aceste cazuri, adică 768, au fost înregistrate la copii de până la 15 ani. Alte 394 de cazuri au fost înregistrate la populația cuprinsă între 15 și 50 de ani, în timp ce 121 de cazuri au fost pentru cei cuprinși între 50 și 65 de ani, iar 124 la cei de peste 65 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.