Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Iohannis promovează o colaboratoare a Securității din Satu Mare. Nume de cod: Laura

christel-ungarO fostă colaboratoare cu Securitatea din Satu Mare, având numele de cod ”Laura”, este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru Consiliul de Administraţie al TVR. Este vorba despre Christel Ţopescu, care a fost informatoare a Securităţii în perioada studenţiei şi după, însă nu a făcut poliţie politică, potrivit certificatului emis de CNSAS.

Christel Ţopescu a avut dosar de reţea, potrivit unei note CNSAS întocmită în 2010, adică a avut angajament semnat şi a dat informări la Securitate. A semnat un angajament cu Securitatea în 1987, când era studentă la Filologie în Iaşi, pentru “supravegherea informativă a colegilor de facultate şi pentru cunoaşterea activităţii lectorului veste-german LR”.

Și-a continuat colaborarea şi după terminarea facultăţii, când a fost repartizată la Satu Mare, unde a semnat un nou angajament cu Securitatea şi a primit nume conspirativ “Laura”. CNSAS a găsit două note semnate de Christel Ţopescu despre foşti colegi, în care arăta că au reuşit sau intenţionau să plece în Republica Federală Germania.

CNSAS a considerat însă că aceste informări nu au avut caracter de poliţie politică, aşa că a eliberat o adeverinţă prin care a decis că “nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii” lui Christel Ţopescu.

Christel Țopescu este realizatoare tv și șefa Secției germane a TVR. Ea s-a născut la Sibiu și este soția comentatorului sportiv Cristian Țopescu.

Sursa: Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.