Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

Legea Antifumat se poate schimba. Unde ar putea fi permis fumatul. Click aici

legea antifumat schimbataAbia intrată în vigoare, legea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise ar putea fi amendată în scurt timp. Deputatul independent Viorel Blăjuţ, nefumător, consideră că fumătorii trebuie trataţi la fel de corect ca nefumătorii. 

Împreună cu alţi parlamentari, Blăjuţ a depus un set de amendamente la legea anti-fumat care permit fumatul în spaţii special amenajate, oriunde această „plăcere“ nu-i deranjează pe nefumători.

„În esenţă, propunem o redefinire a sintagmei de spaţiu public închis, pentru a permite fumătorilor să fumeze oriunde, această plăcere, acest hobby, – eu nu vreau să-i spun viciu! -, nu împietează în niciun fel asupra nefumătorilor. Vreau să precizez că eu sunt nefumător şi nu accept sub nicio formă să fiu intoxicat de fumători, în cazul în care, de exemplu, aş bea o cafea într-un local oarecare, dar consider că este corect ca şi fumătorii să aibă drepturi. Gândiţi-vă că sunt atâţia medici care fumează şi abia aşteaptă să-şi aprindă o ţigară după o operaţie de câteva ore, în care au salvat o viaţă! Unde îi alungăm pe oamenii ăştia? Legea votată în Parlament este foarte restrictivă şi doar îi prigoneşte pe fumători, instituind o duşmănie între aceştia şi nefumători. Dacă nu acceptăm amendamentele propuse, ingeniozitatea românilor va inventa tot felul de portiţe şi ne vom trezi că toate clădirile vor avea pereţi rotunzi, că vor dispărea toate terasele ori alte chestiuni de felul acesta. E bine să nu exagerăm niciodată!“, a declarat deputatul Blăjuţ.

De menţionat că articolul 3 din noul proiect de lege prevede că fumătorii se pot constitui în asociaţii sau în cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului.

Sursa: Realitateatv.net

8 comentarii

 1. Hrit Ravas Anamaria Răspunde

  De ce doar la noi se trezesc ei mai destepti? De ce nu putem si noi intra in randul tarilor civilizate? De ce la noi trebuie sa existe cate un Gica contra care trebuie luat in seama? Daca ii lege atunci sa fie lege!

 2. Margarit Piele Răspunde

  Care ''ei mai destepti'' ? Si care ''Gica contra'' ?

 3. Margarit Piele Răspunde

  Care ''ei mai destepti'' ? Si care ''Gica contra'' ?

 4. Margarit Piele Răspunde

  Care ''ei mai destepti'' ? Si care ''Gica contra'' ?

 5. Oliver Bond Răspunde

  E na……..deci trebe acceptați și respectați proștii,hoții, politicienii corupți, minoritățile de toate felurile. .dar pe fumători de ce nu?

 6. Hrit Ravas Anamaria Răspunde

  Margarit Piele Daca s-a introdus aceasta lege atunci ea trebuie respectata! De ce noi romanii trebuie sa gasim o usita pentru orice? De ce noi avem tot timpul de comentat?! Este o lege corecta,care trebuie respectata!
  Oliver Bond cred ca nu ai inteles mesajul meu 🙂 Legea e lege pt toti cetatenii! 🙂
  Si noi cei care nu avem acest viciu am suportat destul 🙂

 7. Stoica Rodica Răspunde

  Orice lege trebuie judicios intocmita.Actuala lege trimite toti fumatorii la plimbare iar localurile publice raman goale sau cu putinii nefumatori.Imagnati-va o nunta!Invitatii in loc sa manance si sa danseze,o iau la sanatoasa
  lasand mirele si mireasa de unii singuri!

 8. Florin Stefan Răspunde

  Asta era problema României cea mai arzătoare nu? Sa rămână legea asa cum este

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.