Ultima actualizare: ieri, 21:19
Locale

Marcela Papici spune că bolnavii nu sunt trimiși după pansamente. Posibilă sabotare a conducerii

sedinta Consiliul Judetean (13)Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, a răspuns astăzi, unor probleme semnalate de pacienţi reprezentanţilor mass media, potrivit cărora pacienţii sunt trimişi să cumpere pansamente sau medicamente.

Aceasta a explicat faptul că pot exista situaţii în care pacienţii pot fi trimişi după medicamente, în cazul în care li se recomandă altceva decât ce trebuie să existe obligatoriu în unitate, dar şi faptul că ea este la dispoziţia tuturor celor care se confruntă cu astfel de cazuri.

“Pacienţi au la dispoziţie întreaga clădire adminsitrativă şi pe mine, nu doar 8 ore, ci 10-12 ore, şi paginea mea personală, numărul meu de telefon este afişat peste tot în spital, în cazul în care li se solicită să cumpere medicamente. Am fost eu martoră în data de 1 martie, pe secţia Cardiologie s-a pus problema cumpărării unui medicament Furosemid care costa 2,68 lei, pentru că noi aveam Furosemid injectabil şi pacientul avea nevoie de Furosemid tablete, care într-adevăr nu existau. Înainte cu o săptămână firma care ne-a livrat aceste medicamente ne-a dat negaţie. Trebuie urmată o întreagă procedură de achiziţie a acelui medicament, care durează două-trei săptămâni pentru că nu poţi să încalci OUG 34 şi într-adevăr în acea perioadă am rămas descoperiţi”, a spus Marcela Papici.

Cu privire la paccientul care ar fi fost trimis să cumpere pansament, managerul spitalului spune că are dubii, fiind de părere că este posibil ca anumite persoane din sistem să încerce să o saboteze.

“Am reale îndoieli că a fost pus, şi că cineva încearcă în tot sistemul acesta de 1.500 de angajaţii să saboteze o conducere care încearcă să asigure de toate în spital, e posibil, dar despre altceva nu admit că poate fi vorba”, a mai punctat Marcela Papici.

Ea a spus că mai pot fi situaţii în care pacienților li se recomandă medicamente sau vitamine pe care spitalul nu este obligat să le aibă, astfel că acestea trebuie cumpărate de la farmacii.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a explicat că în ultimii patru ani s-a investit foarte mult în modernizarea şi dotarea spitalelor. El admite că sistmeul nu este perfect, dar nu acceptă comportament neadecvat din partea medicilor, fiindu-i semnalat cazul unui medic care a efectuat o consultaţie în două minute în timp ce mânca un corn.

“Facem investiţii în spital, încercăm să-i dotăm, dar trebuie să explicăm exact cum funcţionează sistemul. Eu cred că sistemul de sănătate ar avea nevoie de mult mai mulţi bani, dar în momentul de faţă, dacă vedem evoluţia de-a lungul anilor, s-a tot îmbunătăţit, că s-a făcut din contribuţie guvernamentală, a venit sprijin pentru aparatură din bugetul propriu al autorităţilor locale, Casa a primit buget mai mare. Eu cred că trebuie să şi fim înţelegători, să încercăm să şi explicăm, dar unde sunt probleme în care este ignoranţă sau delăsare, nu accept. Vă rog să-mi semnalaţi”, a spus Ştef.

 

15 comentarii

 1. mariu Răspunde

  doar dupa medicamente!

 2. pacienta Răspunde

  Nu știu dacă s-a trimis sau nu după pansament DAR ȘTIU SIGUR că în urmă cu 3 săptămâni am fost cu tatăl meu la urgențe, avea probleme cu inima, și am fost foarte impresionată de modul deosebit de atent în care se ocupa de toți bolnavii asistenta LOBONȚ GABRIELA. Este un exemplu de comportament și devotament, se ocupa cu o atenție extraordinară cu toți pacienții, le vorbea pe un ton blând, calm, încurajându-i și liniștindu-i. FELICITĂRI pentru o astfel de asistentă. În ultimii ani am fost deseori la urgențe, din păcate, dar acum am observat clar o îmbunătățire a situației de acolo. Remarcabil doctorul Dan Sergiu și doctorița Mia Stăncel.

 3. v. vasile Răspunde

  dacă ai bani pentru medicamente, medici, asistente e.t.c., e OK, dacă nu poţi să şi mori. Recomandare să ne tratăm ori în clinicile din Ungaria sau cele particulare din Cluj, Oradea sau Bucureşti.

 4. satmarean Răspunde

  Cum explicati moartea unei paciente, Cozma Anca, in vara lui 2015, cand s-a dus fara probleme la spital sa nasca cel de-al doilea copil? Nu va mai disculpati! Daca ati fost in stare sa musamalizati acest caz, evident, de malpraxix, sunteti capabili de orice.

  • eduard Răspunde

   PAPICI MARCELA a incercat sa musamalizeze acest caz , dar se vor trezi cu o mare surpriza , au incepur deja procedurile de dare in judecata a spitalului si personalului vinovat

 5. florica Răspunde

  Aceasta incompetenta nu are nimic comun cu sistemul medical cum poti sa conduci o unitate de care depinde sanatatea noastra a tuturor fara sa ai minimele conostinte cum functioneaza ,singura calitate o are de membra ALDE si o spalatoare de bani pentru partid,Nu credeti ca niste medici profesionisti se simt umiliti fiind condusi de o incompetenta !

 6. Maria Muresan Răspunde

  În urmă cu luna am fost cu mama mea la urgență, avea probleme cu inima , am fost foarte impresionată de modul deosebit de atent în care se ocupa de toți bolnavii asistentele si doamna doctor de garda Vinkler …, FELICITĂRI pentru toata echipa de garda .

 7. Razvan Răspunde

  Bai madam pusa la carma pe linie politica, ia vezi cum stati cu stocul de sonde vezicale si vacutainere, femeile care sunt pe punctul de a perpetua specia din care faci si tu inutil parte sunt trimise la farmacie sa cumpere sonde si vacutainere. Ma numar printre acei apartinatori care a fost nevoit sa alerge la farmacie ca sa cumpere aceste ustensile. Lasa indoielile si sabotarile din imaginatia ta bolnava. Erai mai castigata daca nu ieseai la poze cu explicatii mincinoase. Obrazul madam educatoare, obrazul!

  • Elena Răspunde

   Obraz nu are , ca daca l-ar avea nu ar ocupa acest post la care nu se pricepe deloc.
   A ajuns manager fiind singura concurenta pe post si din partea ALDE, un partid mai mizerabil char ca si PSD-ul. A ajuns menager prin frauda. Si educatoarea asta de doi bani isi permite sa urle si sa tipe la cine vrea ea . Faceti o postare pe pagina spitalului care sa nu sune bine si sa vedeti cum o sterge imediat.

 8. TINU Răspunde

  Da cine o mai baga in seama pe aceasta mincinoasa ?

 9. Elena Răspunde

  Madam Papici cea celebra. “nu admit ca despre altceva poate fi vorba” . Cum poate o doamna menager sa foloseasca astfel de expresii? La gradinita , poate , la gradinita unde a profesat ca educatoare dar nici acolo nu se potrivesc. Ea nu admite numai ce vrea ea pt. ca atita poate un creier comunist ca al ei. Femeia asta habar nu are cit este de proasta , imi vine sa borasc numai cind ma uit la ea nu sa mai ascult si ce spune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.